Šéf ČD ve vedení Společenství evropských železnic

25.9.2014 15:00Zdroj: České dráhy - tisková zpráva

Daniel Kurucz se stal členem vedení nejvlivnější evropské železniční organizace Společenství evropských železnic (CER). Do vrcholného orgánu CER – Management Committee – zvolilo Daniela Kurucze jednomyslně Valné shromáždění této organice. Stalo se tak na návrh nejsilnějších evropských železnic a jejich představitelů – šéfa německých železnic DB Rüdigera Grubeho a ředitele rakouských drah ÖBB Christiana Kerna, který je zároveň prezidentem CER.

Společenství evropských železnic (CER) je nejsilnějším představitelem železniční lobby v Bruselu. Bylo založeno v roce 1988 a dnes je jeho členem více než 70 podniků a organizací zahrnujících železniční dopravce (národní dopravci i privátní železniční podniky), manažery infrastruktury, asociace apod. CER dnes zastupuje 61 % evropské železniční sítě, na které se odehrává 84 % výkonů v nákladní dopravě a 99 % výkonů v osobní dopravě v Evropě.

Podrobnosti o zvolení pana Kurucze do Management Committee a jeho vyjádření k této události najdete v přiložené tiskové zprávě.