Na trať Nové Mesto n.V.-Púchov sa už vypracúva dokumentácia

21.12.2005 9:33 -po-

Na trať Nové Mesto n.V.-Púchov sa už vypracúva dokumentácia

Projektová spoločnosť Reming Consult, a.s. Bratislava vypracuje projektovú dokumentáciu pre modernizáciu železničnej trate v úseku Nové Mesto nad Váhom - Púchov. Celková hodnota zákazky, ktorej obstarávateľom sú Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) predstavuje necelých 170 mil. Sk bez dane z pridanej hodnoty. Zúčastnené strany podpísali zmluvu 6. decembra tohto roka, pričom v rámci nej existuje predpoklad subdodávok v objeme 59 %.

S modernizačnými prácami by chceli ŽSR podľa svojej hovorkyne Nely Blaškovej začať v roku 2008 a ukončiť ich v roku 2012. "Presne to však bude závisieť od toho, ako získame financie z eurofondov," vysvetlila Blašková. Uvedený úsek v celkovej dĺžke takmer 59 kilometrov je rozdelený na šesť častí. Konkrétne ide o Nové Mesto n.V. - Trenčianske Bohuslavice, Trenčianske Bohuslavice - Zlatovce, Zlatovce - Trenčianska Teplá, Trenčianska Teplá - Ilava, Ilava - Beluša a Beluša - Púchov.

ŽSR dosiahli za deväť mesiacov tohto roka zisk prevyšujúci 214 mil. Sk, pričom v rovnakom období vlaňajška vykázal stratu 1,313 mld. Sk. Celkové výnosy predstavovali 13,276 mld. Sk a náklady evidovala spoločnosť v objeme 13,062 mld. Sk. Reming Consult utŕžil vlani za predaj vlastných výrobkov a služieb 236,9 mil. Sk a dosiahol hrubý zisk vo výške 32,3 mil. Sk.

Súvisiace trate