Českotřebovská lokomotivka otevře své brány veřejnosti

11.5.2019 8:00 -zz- Zdroj: CZ LOKO, a.s. - aktualita

Českotřebovská lokomotivka otevře své brány veřejnosti

Stane se tak v první červnový den tohoto roku během akce s názvem „Den s CZ LOKO“, pořádané u příležitosti oslav 170 let existence železničních dílen v České Třebové. Ani to, že se 1. června slaví tradiční „Den dětí“, není v tomto případě nevýznamné, protože připravený bohatý program pamatuje také (nebo možná dokonce především) na nejmladší návštěvníky. Ale na své si samozřejmě přijdou rovněž ti odrostlejší – od zájemců o železnici po fanoušky populárního moderátora, herce a zpěváka Leoše Mareše.

Přijďte se podívat, jak se vyrábějí lokomotivy! U příležitosti výročí 170 let od založení železničních dílen v České Třebové se pro širokou veřejnost opět otevřou brány našeho areálu. Den s CZ LOKO nabídne program pro celou rodinu, jehož největší hvězdou bude Leoš Mareš a jeho show. Leoš Mareš bude zároveň celý den i hlavním moderátorem akce. Součástí akce bude i dětský den s mnoha atrakcemi nejen pro nejmenší, skákací hrady, show s klauny, malování na obličej nebo výstava modulové železnice a železničních modelů.


Před deseti lety dodával oslavám páru vojenský „kafemlejnek“, …

Budete si moci prohlédnout kompletní výrobní zázemí. Otevřena bude montážní hala s kompletním výrobním a opravárenským programem společnosti. Dále bude otevřena hala pro čištění a demontáže, lakovna, výrobní hala elektrických točivých strojů, podvozkárna, motorárna, zkušebna lokomotiv a kolejová váha. V zadní části areálu se budete moci svést parní lokomotivou typu BS 200, šlapací drezínou nebo nejnovějším speciálním vozidlem MUV 75 z produkce CZ LOKO.


… zábavu poskytovala třeba historická šlapací drezína …

Brány podniku se návštěvníkům otevřou úderem 10. hodiny, v 10:30 proběhne slavnostní zahájení, v 11:45 bude pokřtěna kniha „CZ LOKO - 170 let tradice“, ve 12:45 dojde na představení a křest programu „CZ Trainee“ a ve 13:00 vystoupí Leoš Mareš se svou show. Konec akce je naplánován na 16. hodinu. Vstup na „Den s CZ LOKO“ je zdarma.

Těšíme se na vás!


… a současnost prezentovala mimo jiné 724.807-3 pro Třinecké železárny
(5.9.2009) © PhDr. Zbyněk Zlinský

Prameny a odkazy:

  1. CZ LOKO, a.s. - oficiální stránky
  2. CZ LOKO – Wikipedie
  3. Americký sen říznutý českou hospodou. Čtěte příběh majitele CZ LOKO a jeho firmy - E15.cz – článek o historii firmy z 29.8.2017
  4. CZ LOKO - Hlavní stránka - Facebook

Úvodní obrázek: Koláž na podkladě snímku z předchozích oslav dne 5.9.2009 © PhDr. Zbyněk Zlinský

Súvisiace odkazy