Letošním Czech Raildays kralovala Škoda pro DB

29.6.2017 8:00 Pavel Šmídek

Letošním Czech Raildays kralovala Škoda pro DB

Se svým netradičním pohledem na letošní Czech Raildays v Ostravě 13. června vás tu již seznámil Jiří Řechka. Zatímco on se věnoval slavnostnímu předávání diagnostické jednotky DJ NDT a představitelům SŽDC, já si prošel ostatní exponáty, s nimiž bych vás teď rád seznámil.

Do Ostravy jsem vyrazil vlakem SC Pendolino Košičan s odjezdem v 7:07. Jízdenku Vlak+ za 460,- Kč jsem si koupil den předem spolu s místenkou. Ve vlaku zbyla jen poslední 2 místa, a to ve voze číslo 3 (bistro vůz).

Ve výstavní hale mě hned zaujaly sedačky, které vyrábí firma BORCAD. Na jejích stránkách jsem se dočetl, že vyrábí sedadla pro železniční dopravce v České republice (České dráhy, Leo Express), Ruské federaci (CPPK Rusko, Ruské železnice), Saudské železnice, slovenskou ZSSK a i pro další dopravce, a to v řadách REGIO, REGIO+, GENIO, COMFORT, EXCELENT, lůžkové stěny a interiérová řešení. Více informací a technický popis si můžete přečíst na výše uvedených stránkách výrobce.


Různé typy sedadel © Pavel Šmídek

Já jsem si vyzkoušel nové sedadlo typu Excelent, které umožňuje sklápět sedadlo až o 45 stupňů a rovněž změnu nastavení z pracovní do relaxační polohy prostřednictvím ovládače integrovaného do pravé područky sedadla.


Sedadlo typu Excelent © Pavel Šmídek

V dalším stánku Mikroelektronika představila různé typy karetních a jízdenkových validátorů.


Karetní a jízdenkové validátory © Pavel Šmídek

Mě rovněž zaujal bezhotovostní automat na výdej jízdenek, který umožňuje akceptaci jak bezkontaktních, tak i kontaktních bankovních karet, vyžadujících autorizaci pomocí PINu. Nabízí se v mobilní verzi pro vozidla a ve stacionární verzi s možností instalace na stěnu nebo volně stojící.


Bezhotovostní automat na výdej jízdenek © Pavel Šmídek

U dalšího stánku jsem prohodil pár slov s moderátorkou televizního magazínu Pozor vlak Lucií Slípkovou a ochotně mně zapózovala před objektivem mého foťáku.


Moderátorka Pozor vlak Lucie Slípková © Pavel Šmídek

Firma Altra nabízela potahy různých barev pro sedačky hromadné dopravy (trolejbusy, autobusy, metro, trajekty…), některé jsou nám dobře známy.


Potahy pro sedačky hromadné dopravy © Pavel Šmídek

U stánku Českých drah jsem si poté nechal potvrdit jízdenku Vlak+ a pokračoval jsem pak v prohlídce tentokrát venkovních exponátů.

Největším lákadlem bylo speciální hnací vozidlo pro kontrolu, údržbu a opravu trakčního vedení MTW 100 – 001 od firmy Plasser & Theurer. Technické a další informace Vám popisovat nebudu, více o to napsal Jirka ve své reportáži. Mě lákalo vystoupat na plošinu a udělat fotky z plošiny na areál, což jsem také učinil.


Jeden z pohledů z plošiny © Pavel Šmídek

Nechyběla tam také Diagnostická jednotka DJ NDT, která také patří SŽDC.


Diagnostická jednotka DJ NDT spolu s 754.040-4
© Pavel Šmídek

Na čestném místě pak stála rychlíková lokomotiva Emil Zátopek DB 102. 004 od firmy ŠKODA Transportation, která je určena pro německého zákazníka DB Regio Oberbayern München a umožňuje rychlost 200 km/h. S vratnými šestivozovými patrovými soupravami budou vozit expresy na trati Norimberk – Ingolstadt – Mnichov. Výrobce dodá pro německého zákazníka šest těchto nových lokomotiv Emil Zátopek, které jsou také připraveny na využití jednotného evropského zabezpečovacího a kontrolního systému ECTS/ERTMS a umožňují hospodárné elektrodynamické rekuperační brzdění.


Důkaz, že DB nakupují v Plzni © Pavel Šmídek

Toto a další technické parametry této řady rychlíkových lokomotiv si můžete přečíst na stránkách výrobce. Já jsem si také tuto nádhernou mašinku důkladně prohlédl, včetně stanoviště strojvedoucího a průchodu strojovnou, který mě zaujal, a chvíli jsem tam strávil, dokud tam návštěvníci nebyli, což se povedlo pouze na chvíli, jak dokládá níže uvedené foto.


Průchod mezi stanovišti strojvedoucího © Pavel Šmídek

Největší lákadlo bylo pro mě se posadit na sedadlo strojvedoucího a taky se tam nechat zvěčnit.


Autor jako strojvedoucí
© Pavel Šmídek

Firma CZ LOKO nabídla novou lokomotivu 744.101-7, též EFFISHUNTER 1000. Parametry vozidla jsou optimalizovány pro staniční posun a náročný provoz na průmyslových vlečkách, např. hutních, důlních či petrochemických s možností traťové služby. Další technické informace včetně typového výkresu můžete najít zde na stránkách výrobce.


EFFISHUNTER 1000 © Pavel Šmídek

Dále zde byla možnost vidět vůz metra 2501, který působil v Praze. V dnešní době je přestavěn do podoby minibaru.


Vůz metra 2501
© Pavel Šmídek

Nechyběl zde ani klasický vůz BDa v původním zbarvení. V současné době je zázemím modelového kolejiště v měřítku H0 a spravuje ho Plzeňská dráha.


Vůz BDa sloužící pro modeláře
© Pavel Šmídek

Tahákem této výstavy bylo dvoucestné posunovací zařízení LOK 7110 firmy ZEPHIR s elektrickým pohonem – dvěma elektrickými motory (30 kWh, 1000 Ah na každou nápravu) a bateriemi 80 V (více informací včetně video ukázek na stránkách výrobce).


Dvoucestné posunovací zařízení LOK 7110 firmy ZEPHIR
© Pavel Šmídek

Dále byl k vidění nový parciální trolejbus ostravské firmy EKOVA ELECTRON 12T, který je schopen díky vlastní trakční baterii jezdit i mimo trolejové vedení. Použity jsou ve vozidle bateriové články typu LTO (lithium titanát oxid) o celkové kapacitě elektrické energie 47 kWh. Předpokládá se, že vozidlo by mohlo na baterie urazit opakovaně vzdálenost cca 12 km. K nabíjení baterií má pak docházet během jízdy pod trolejovým vedením, jak se píše zde.


EKOVA ELECTRON 12T © Pavel Šmídek

Dalším lákadlem byl historický trolejbus Škoda 17Tr č. 3902, který byl vyroben počátkem devadesátých let firmou Karosa. Byly vyrobeny jen 3 prototypy této série, a to pod čísly 3901, 3902, 3903. V letech 2015 až 2017 proběhla v dílnách Dopravního podniku Ostrava celková oprava vozidla, v rámci které byl uveden do stavu odpovídajícímu období krátce po zařazení do provozu v ostravské městské hromadné dopravě, přičemž původní barevné řešení doplňují věrně provedené nápisy, kterými byl v prvních letech provozu opatřen. Více informací na odkazu.


Trolejbus Škoda 17 Tr č. 3902
© Pavel Šmídek

U zdi bylo dobíjecí zařízení trolejbusů a elektrobusů.


Dobíjíme
© Pavel Šmídek

Po necelých třech hodinách strávených na veletrhu jsem si ještě prohlédl hasičské vozy, čisticí vůz na čištění žlábkových kolejnic a nízkopodlažní autobus od škodovky a spěchal na nádraží.


Čisticí vůz DPO
© Pavel Šmídek

Na nádraží jsem si koupil místenku na SC 506 s odjezdem z Ostravy v 13:21 a hned jsem nastoupil do bistro vozu, který byl ještě prázdný. Za chvíli se slušně zaplnil fandy železnice, hned jsme se všichni dali do družné debaty o veletrhu a k překvapení všech za chvíli JLV nemělo půllitry pro všechny, jen plast, a co pro ostatní bylo nejhorší – za Olomoucí došlo točené pivo, zbyl jen plech.

Až v Praze, kam jsme přijeli s mírným zpožděním, jsem zjistil, že jsme jeli Pendolinem 681.003-0, částí jednotky, která byla poškozena při nehodě ve Studénce.

Co dodat na závěr? Byla to moje první návštěva veletrhu Czech Raidays v Ostravě a příjemně mě překvapil.

Galéria

Súvisiace odkazy