Podbíjanie koľaje v Číne

20.5.2014 8:00 Ing. František Smatana

Podbíjanie koľaje v Číne

Ďalšia o čo kratšia, o to bezvýznamnejšia informácia zo stavby železnice na juhu Číny. Táto bude o prvotnom podbíjaní trate so štrkom. Zaujali ma malé podbíjačky, taká naozaj „malá mechanizácia“. Ručné nie sú a do strojnej podbíjačky (ako si ju väčšina predstavuje u nás doma) majú tiež ďaleko. Berte to ako príklad z praxe, prípadne ich skopírujte a začnite predávať v Európe (to síce iba žartujem, ale ...).

 

 

 


Najprv kratúčko o type zvršku. Nič extra, obyčajné betónové podvaly (čínsky typ III) s upevnením podobným “našemu” nemeckému, a koľajnicami 60kg (U71MnG), uložené v štrkovom lôžku. Zaujímavé je možno len to, že upevňovacie šróby sú do podvalov vlepované a to až na stavbe. A nikdy som nikoho nevidel skúšať pevnosť ich vlepenia.


Celkový pohľad na zmontovaný zvršok
 
Podbíjacia mašinka slúži na prvotné podbitie položenej či zmontovanej koľaje po dosypaní štrku. Ozaj len na zhutnenie štrku pod podvalmi, pretože koľaj zdvihnúť nedokáže. Na to tu máme iný strojček. Mne osobne pripadá dosť slabý (najmä v porovnaní s našimi starými PRM-kami). Ale nechcem súdiť, pracovať v trati som ho nevidel. Podbíjanie ľavej a pravej strany je nezávislé a ovládané strojníkom.
 

Podbíjačka v plnom nasadení
 
Najsrandovnejšie sú aj tak autá upravené na sypanie štrku do koľaje. Človek hneď vidí, že aj Číňania premýšľajú (pravda, inak ako my; ale tak je to aj s našimi ženami, že). Inak so štrkom si tunajší kolegovia hlavu nelámu. Kameň je to kvalitný, ale jeho zrnitosť ani čistota nie sú podstatné (by som povedal na základe mojich skúseností; kto by chcel odsudzovať, tomu napíšem ako sa kládla na testovanie prvá výhybka na betónových podvaloch u nás …).
 

Dva autosypače za sebou
 
Upozornenie! Pre skratkovito rozmýšľajúcich čitateľov zopakujem a doplním, že nikoho nekritizujem a z nikoho sa nevysmievam. Spomenuté stroje sú funkčné a slúžia svojmu účelu. Ako svojho času vravel nebohý Doc. Holzer po jeho navšteve Indie (necitujem) – ručná práca na železnici neškodí (ak je urobená v potrebnej kvalite) a dá obživu stovkám ľudí.
 
Úvodná snímka: Podbíjačka podbíja © F.Smatana

Galéria

Súvisiace odkazy