Dopravné správy

Modernizácia električkových tratí DPB nekončí

V modernizácii električkových tratí v hlavnom meste sa bude pokračovať. Budúci rok bratislavský magistrát plánuje začať s opravou trate z Dúbravky po tunel pod hradom. Práce by sa mali skončiť až v roku 2018 a mesto odhaduje, že náklady na obnovu trate sa vyšplhajú na vyše 60 miliónov eur. Zámer už mesto predložilo na posudzovanie vplyvov na životné prostredie.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Kudy s koridorem mezi Prahou a Berounem?

Do budoucna je plánovaná rychlodráha vedoucí z Prahy do Berouna, na které by jezdily novým koridorem rychlovlaky. Trasa však dělá starosti obcím Beroun a Králův Dvůr, které s ní musí počítat v územních plánech. V Králově Dvoře byla navíc dráha naplánovaná tak, že by vedla skrz zámek. 

Celou zprávu najdete na této stránce.

Dokončenie podjazdu v Trenčíne sa odkladá

Začiatkom apríla som sa pýtal na termíny dokončenia podjazdov - k podjazde na Vlárskej ste písali ako o termíne dokončenia na konci júla, termín posunov ste vtedy vylúčili. Teraz som našiel na vašej stránke termín otvorenie cestného podjazdu predpokladáme na prelome III. a IV. Q 2015. Dnes teda hovoríme o konci septembra - začiatku októbra? Prečo prišlo k zmene pôvodne plánovaného termínu? Je nejaký nový harmonogram dokončenia. Posunú sa aj termíny na ďalších stavbách? Ak áno, na ktorých?

Odpoveď nájdete na tejto stránke.

Nejrychlejší vlak Evropy bude jezdit v Itálii

Začátek letního jízdního řádu italské železnice a světovou výstavu EXPO 2015 v Miláně bude za měsíc provázet mimořádná událost v dějinách vlakové dopravy. Na koleje vyrazí dosud nejrychlejší vlak, který kdy v Evropě vozil pasažéry. Italský "krasavec“ Frecciarossa 1000 zkrátí od 14. června dobu jízdy mezi Římem a Milánem na dvě hodiny a dvacet minut.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Dopravná inžinierka Bratislavy o svojich plánoch

Ľudia si obľúbia mestskú dopravu vďaka vlakom. Mesto navyše zoberie šoférom priestor. Parkovanie na ulici má byť drahšie ako v garážach. Električky a autobusy dostanú na križovatkách prednosť pred autami, hovorí Tatiana Kratochvílová.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Rozvoj Železnice Desná elektrizací neskončí

Cestující na železniční trati Šumperk - Kouty nad Desnou čekají měsíce komplikací, kdy budou muset kvůli stavbě trolejového vedení kombinovat železnici a autobusy. Je to cena za to, že v prosinci už pojedou po plně elektrifikované trati, kde budou místo motoráků jezdit ekologické elektrické vozy.

Celou zprávu najdete na této stránce.

OP Doprava čerpá eurodotácie iba na 66,5 %

Slovensko vyčerpalo z peňazí Európskej únie v programovom období 2007 a ž 2013 k 30. aprílu vo všetkých štrnástich operačných programoch 7,881 miliárd eur. Miera čerpania tak dosiahla 67,83 percent z celkového záväzku takmer 11,618 miliárd eur. Využitie európskych zdrojov oproti koncu marca vzrástlo o 144,81 miliónov eur, resp. o 1,24 percentuálneho bodu.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Nákladové nádraží Žižkov znovu ožívá kulturou

Prostor Nákladového nádraží Žižkov, který je kulturní památkou, bude i letos hostit zajímavé akce. Konat se tu budou pravidelná večerní promítání, divadelní představení, workshopy s dokumentaristy nebo komentované prohlídky a setkání s odborníky na urbanismus.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Novela zákona o dráhach mešká

Opatrenie, ktoré má umožniť vyviesť von zo železničných staníc ľudí, ktorí svojím špinavým odevom či zápachom obmedzujú ostatných cestujúcich, sa presúva na jeseň tohto roka. Účinnosť novely zákona o dráhach, ktorá ho má zaviesť do praxe, totiž ministerstvo dopravy po novom odhaduje na 1. novembra 2015. Pôvodne pritom počítalo s jeho platnosťou už od júna.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Třetí pokus o proměnu pardubického přednádraží

Park Na Špici už funguje několik měsíců. Třída Míru je opravená od začátku dubna. Tyršovy sady mají být hotové do konce školního roku. Radní Pardubic tak mohou obrátit pozornost na další místo, které potřebuje vylepšit - okolí vlakového nádraží.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Termín rekonštrukcie žst. Lučenec neznámy

Dobrý deň, týmto prostredníctvom by som sa chcel informovať, že v akom období plánujú ŽSR rekonštruovať ŽST v Lučenci vrátane vybavenia novým informačným systémom (INISS) pre cestujúcich?

Odpoveď nájdete na tejto stránke.

Boj za zachování hotelu proti hradeckému nádraží

Zastánci zachování hradeckého hotelu Černigov svůj boj nevzdávají. Poslali dopis ministru kultury, žádají ho o přehodnocení rozhodnutí jeho úředníků, kteří hotel ze 70. let označili za „chudý a průměrný již v době svého vzniku“. Odvolávají se hlavně na kladný postoj památkářů.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Sýrski migranti prenikli do Grécka vlakom

Grécka polícia vo štvrtok oznámila, že z uzamknutého vagóna nákladného vlaku vyslobodila 93 sýrskych utečencov, ktorých prevádzači oklamali a poslali iným smerom. Píše o tom agentúra AP. Migrantov, medzi ktorými bolo 18 detí, objavili v stredu v pohraničnom meste Idomeni.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Převod nádraží mezi ČD a SŽDC se blíží

Nekonečný příběh prodeje českých nádraží letos skončí. Počítá s tím ministr dopravy Dan Ťok (nominovaný za ANO), který pro LN a Lidovky.cz představil svůj časový plán klíčového obchodu. Zhruba 1 600 budov přejde z rukou Českých drah do majetku jiné státní společnosti – Správy železniční dopravní cesty.

Celou zprávu najdete na této stránce.

RegioJet pridá ďalšie vlaky

Súkromný železničný dopravca RegioJet, a.s. na svojich diaľkových linkách z Bratislavy a Prahy do Košíc pridá od 14. júna po jednom novom páre žltých nočných vlakov. Jazdiť budú vo štvrtok, v piatok a v nedeľu na oboch tratiach. Ako spoločnosť vo štvrtok informovala, reaguje tak na narastajúci záujem cestujúcich na najvyťaženejších trasách pred a po víkende, kedy je záujem o cestovanie najvyšší.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

SNCF může převzít společnost Eurostar, ale ...

Evropská komise [...] dala podmíněný souhlas k úplnému převzetí provozovatele rychlovlaků Eurostar francouzskou státní společností SNCF. Učinila tak poté, co se SNCF zavázala, že případným konkurentům, kteří by chtěli využívat rychlostní tratě Eurostaru, umožní přístup do stanic a k servisním službám.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Vlakom po Ukrajine a Moldavsku

V polovici júla sme sa vybrali vlakom na Východ. Vytýčili sme si "highlighty", ktoré nechceme vynechať, ale nie presnú trasu cesty. Podľa situácie s dostupnosťou lístkov sme boli pripravení na Ukrajine improvizovať. A improvizovať sme museli už po príchode do hraničného mesta a železničného uzla Čop, keď sme sa prvýkrát stretli s nevrlou pracovníčkou za pokladňou č. 8, ktorá ako jediná "rabotala".

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Když piano ruší staniční hlášení

Pouliční klavír, na který si může zahrát kdokoliv, se v Ústí nad Labem letos z podchodu hlavního vlakového nádraží přestěhuje jinam. Správa železniční dopravní cesty už ho na nádraží nechce, autor projektu ale získal předběžný souhlas s umístěním piana do podchodu obchodního centra Forum.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Trať Trebišov - Michalovce zrekonštruuje Skanska

Na trati Trebišov - Michalovce sa začína rekonštrukcia železničnej trate v dĺžke 3,97 km, ktorá má odstrániť rýchlostné obmedzenia a dosiahnuť traťovú rýchlosť 100 km/h. Súčasťou sú aj rekonštrukcie železničných priecestí v km 21,194 a 21,722. Investorom projektu sú Železnice Slovenskej republiky (ŽSR). Rekonštrukčné práce na danom úseku v hodnote približne 2,4 milióna eur zrealizuje spoločnosť Skanska. Ukončenie prác je plánované na koniec júna tohto roka.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Začíná revitalizace trati 238 v úseku Chrudim – Hlinsko

Výlukou mezi stanicemi Chrudim a Chrudim město začne tuto neděli 17. května zcela nenápadně revitalizace trati mezi Chrudimí a Hlinskem v Čechách. Díky ní se do konce roku v některých úsecích zvýší rychlost až na 100 km/h, zlepší se bezpečnost na železničních přejezdech, obnoví se traťové i staniční zabezpečovací zařízení a ve stanicích Chrudim, Slatiňany a Hlinsko v Čechách se vybudují nová ostrovní nástupiště. Investorem stavby je Správa železniční dopravní cesty. Během revitalizace tratě proběhne řada výluk, při kterých České dráhy zavedou náhradní autobusovou dopravu a budou platit upravené jízdní řády.

Podrobnosti najdete ve společné tiskové zprávě Českých drah a SŽDC, kterou přikládám. Informace o dopravních opatřeních během jednotlivých fází výluky budou zveřejněny na stránkách
www.cd.cz/omezeniprovozu.