Dopravné správy

Stát dokončuje plán na obří nákupy vlaků

Za několik týdnů dostane česká vláda na stůl průlomový projekt v české železnici. Lidé z resortu dopravy mají už poměrně přesný plán pro nákup vlaků, které budou poskytovat dopravcům. Pro rychlíkové či regionální trasy nyní počítají s pořízením 127 elektrických a dieselových souprav.

Celou zprávu najdete na této stránce.

ZSSK Cargo malo vlani dlh 129,6 milióna eur

Štátna nákladná Železničná spoločnosť Cargo Slovakia (ZSSK Cargo) skončila rok 2015 s celkovým dlhom vo výške 129,6 milióna eur. Vyplýva to z Informácie o plnení opatrení realizácie procesu ekonomickej konsolidácie a ďalšieho rozvoja ZSSK Cargo, ktorú na dnešné rokovanie vlády predložil minister dopravy Roman Brecely (nominant #Siete). Kabinet ju zároveň vzal na vedomie.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Mošnov spojí železniční a leteckou nákladní dopravu

Evropská firma z oblasti logistiky má zájem vložit peníze do vybudování uzlu železniční i letecké nákladní dopravy v ostravské průmyslové zóně Mošnov. Představitelé města jméno investora znají, zatím ho ale tají.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Neobmedzené letné cestovanie vlakmi ZSSK

Možnosť cestovať počas júla a augusta až 31 dní neobmedzene vlakom je opäť tu. Ceny sú rovnaké ako v predchádzajúcej sezóne.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Na tratích Pardubicka se budou dít věci

Pokud by šlo vše podle plánu, budou se na železnici v Pardubickém kraji v příštích letech dít velké věci. Železničáři totiž chystají několik významných stavebních akcí, které mají vyjít na miliardy. Stavební boom má odstartovat na několika místech za tři roky.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Jančurovo ťaženie na východ

Spoločnosť RegioJet požiadala o licencie na prevádzku dvoch autobusových liniek na východe Slovenska. Budú nadväzovať na príchody a odchody vlakov súkromného dopravcu v Kysaku jazdiacich medzi Košicami a Prahou, resp. Bratislavou. Ako spoločnosť v utorok informovala, nové autobusové linky majú spojiť Kysak s Prešovom a so Svidníkom.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

VRT by mohla vést i přes Hradec Králové

Jestliže přes Hradec Králové někdy povede vysokorychlostní trať, která umožní vlakům jet rychlostí přes 250 kilometrů v hodině, nebude to dřív než v roce 2050. Podstatně blíž je ale další dvoukolejka, tentokrát z Velkého Oseku, a také přímé spojení s Moravou a Slovenskem.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Brusel dá na dopravné projekty v Únii miliardy eur

Európska komisia (EK) dnes podporila jednu z vrcholových priorít šéfa EK Jeana-Clauda Junckera - podporu rastu a zamestnanosti v EÚ, keď odhalila zoznam 195 dopravných projektov, ktoré získajú financovanie v objeme 6,7 miliardy eur v rámci Nástroja na prepájanie Európy (NPE). Spolu s Investičným plánom pre Európu zohráva NPE významnú rolu pri riešení nedostatku investícií v Európe.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Plány nového šéfa pražského dopravního podniku

Šéf pražského Dopravního podniku Martin Gillar chce do konce června vypsat výběrové řízení na dodávku 150 nových autobusů. Hromadné propouštění nechystá. Gillar také iDNES.cz řekl, že hodlá pro městský podnik získat větší výnosy z reklamy.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Dlhodobá výluka na hlavnom železničnom ťahu

Dlhodobá výluka na hlavnom železničnom ťahu Bratislava – Košice (trať 120) pri Žiline pokračuje etapou, ktorá ovplyvní prevádzku vlakov osobnej dopravy až do konca platnosti aktuálneho cestovného poriadku. Práce budú prebiehať cez pracovné dni až do 10. decembra 2016.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Budějovické přednádraží bude bezpečnější

Kolem autobusového a vlakového nádraží v Českých Budějovicích čekají na řidiče aut i uživatele MHD výrazné změny. [...] Přibudou tam dva nové přechody a semafory. Auta budou moci projíždět Průmyslovou ulicí.

Celou zprávu najdete na této stránce.

 

Kreditné konto ZSSK s novinkami

Nové Kreditné konto vám za vložené finančné prostriedky umožní zabezpečiť si lacnejšie viac druhov cestovných lístkov než doteraz. Ak sa rozhodnete lístok vrátiť, môžete tak urobiť za výhodnejších podmienok. Možnosť čerpať výhody konta ponúkame pri nákupe lístkov cez internet, neskôr pribudne aj nákup v pokladniciach.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

DP měst Mostu a Litvínova vsází na tramvaje

Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova se v příštích čtyřech letech chystá investovat do modernizace tramvajové dopravy více než 600 milionů korun. Podle něj je to jasný signál, že tramvaje jsou perspektivní.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Modernizácia trate Bratislava – štátna hranica SR/ČR

Už v roku 2000 podpísali generálni riaditelia ŽSR a ČD memorandum o modernizácii úseku Bratislava - Praha. Čo od tej doby ŽSR v rámci svojho úseku po Kúty urobili?

Odpoveď na túto aj ďalšie otázky nájdete na tejto stránke.

Revoluce v jihlavské MHD se odkládá

Přetrasování trolejbusových linek po městě i expresní autobusy do průmyslové zóny. Měla to být největší revoluce v MHD v Jihlavě za několik desetiletí. Už nyní je však jasné, že se plánovaný podzimní termín nestihne. Překážkou je jihlavský evergreen - zatrolejování Vrchlického ulice.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Gefco Slovakia rozšíri svoj logistický areál

Logistická spoločnosť Gefco Slovakia sa rozhodla rozšíriť svoj areál pri trnavskej automobilke PSA Peugeot Citroën Slovakia. Do konca roka by mala nová skladová plocha vyrásť na ôsmich hektároch, kde bude možné uskladniť spolu až 2700 kusov áut. V priebehu nasledujúcich dvoch rokov chce Gefco prijať 200 nových zamestnancov k terajším 403 pracovníkom

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Jančura plísní Chovance na svých autobusech

Podnikatel Radim Jančura nechal na některé z autobusů své společnosti Student Agency nalepit plakáty s ministrem vnitra Milanem Chovancem a telefonními čísly na Chovance a premiéra Bohuslava Sobotku (oba ČSSD). Chce tak dát najevo nesouhlas s reorganizací policie, kvůli níž odešel šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta.

Celou zprávu najdete na této stránce.

IDS BK chystá elektronické cestovné lístky

Elektronický jednorazový cestovný lístok si cestujúci budú môcť kúpiť vo vozidlách bratislavskej mestskej hromadnej dopravy, v prímestských autobusoch Slovak Lines a na železničných zastávkach integrovaného dopravného systému v kraji.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

ČD Cargo vydalo dluhopisy za půl miliardy

Nákladní dopravce ČD Cargo vydal dluhopisy za půl miliardy korun. Emise má částečně nahradit starší splatné dluhopisy v hodnotě 658 milionů korun. Nová emise s nižším úrokem 1,28 procenta ročně dopravci, který patří do skupiny Českých drah, sníží náklady na obsluhu dluhu. Ročně tak zaplatí o 26,5 milionu méně.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Posledná košická Karosa B 952E dojazdila

V priebehu minulého týždňa odjazdil svoju poslednú službu jediný zástupca Karôs B952E #5244. Vozidlo #5244 bolo vyrobené a sprevádzkované v roku 2004. Vypravované bolo prevažne na celodenné služby z garáže Hornádska. Po dodaní 127 nízkopodlažných autobusov SOR bolo preradené do garáže Šaca, kde bolo vypravované najmä na trhané služby vnútrozávodnej dopravy v US Steel, na linky 25, 26 a 56.

Celú správu nájdete na tejto stránke.