Nenechte si ujít mezinárodní Nábřeží paromilů v Hradci Králové

9.8.2016 18:00 -zz-

Nenechte si ujít mezinárodní Nábřeží paromilů v Hradci Králové

Letošní – v pořadí již 14. mezinárodní Nábřeží paromilů – se uskuteční v Hradci Králové v sobotu 27. srpna 2016. Jeho smyslem je umožnit lidem, kteří opatrují historické parní stroje nebo pořizují jejich repliky, seznámit s nimi veřejnost. Expozice je ve světě jedinečná v tom, že zde na Labi můžeme předvést parníčky. Od roku 2010 tu provozujeme i jedinou českou veřejnou parkovou železnici.

Zpestřením přehlídky jsou pak stabilní stroje a historická auta a motocykly.

 

 


Tolik se můžeme dočíst na jedné z webových stránek pořadatele (pokud nás k ní dovede vyhledávač, protože z jeho hlavní stránky dostupná není). Letos Nábřeží paromilů (stejně jako ostatní podobné akce) vypadlo ze seznamu nejvýznamnějších akcí, pořádaných v Hradci Králové, na portálu Calendarium Regina 2016, ale zato jsme je už s předstihem mohli najít ve specializovaném přehledu nábřežních aktivit nebo v městském informačním speciálu. Podrobnější informace o programu letošního ročníku najdete na letáku, který bylo možno získat v městských informačních centrech v podobě papírové, ale tentokrát byl k dispozici také v elektronické verzi na webu pořadatele:


Leták akce (po kliknutí do náhledu se otevře v čitelné velikosti)

Na stránkách letáku najdete krom základních informací o době konání a ceně vstupného také seznam přihlášených vystavovatelů (který bohužel, až na pár německy znějících jmen, opět příliš mezinárodně nevypadá) a přehled doprovodných akcí (mezi nimiž žádná novinka není). Pokud jde o aspoň letmý nástin exponátů, které vystavovatelé dovezou, ten bohužel i letos chybí. Nebo možná bohudík, pokud se chceme nechat příjemně překvapit něčím neočekávaným. Minulé ročníky Nábřeží paromilů v tomto směru převážnou většinu návštěvníků nezklamaly a můžeme tedy všichni doufat, že se tak nestane ani letos. A také, že nebesa budou paromilnému konání nakloněna a poskytnou mu příjemnou hydrometeorologickou pohodu.


Hitem loňského ročníku byl parní válec Ruthemeyer © PhDr. Zbyněk Zlinský

Odkazy:

  1. Nábřeží paromilů
  2. Dětská železnice
  3. Hradecká paroplavební společnost
  4. Hradec Králové – oficiální stránky města
  5. Královéhradecký kraj – oficiální stránky
  6. Královéhradecká nábřeží, Hradec Králové - přehled akcí na nábřežích
  7. Hradec Králové - Smetanovo nábřeží – turistická informace
  8. Hradec Králové - Eliščino nábřeží – turistická informace

Úvodní ilustrační snímek: Roztomilý obrázek z minulého ročníku © PhDr. Zbyněk Zlinský

Súvisiace odkazy