Zveme vás na východočeský víkend s „kafemlejnkem“

21.7.2015 8:00 -zz- Zdroj: Železniční muzeum výtopna Jaroměř

Zveme vás na východočeský víkend s „kafemlejnkem“

Neúnavná turnovská babička 310.0134 vyrazí ve dnech 31. července až 2. srpna tohoto roku na výlety po východočeských kolejích, jejichž průsečným bodem se stane Hradec Králové. Výchozí nebo cílovou stanicí většiny vlaků přitom bude Jaroměř, sídlo známého železničního muzea a také spolku kolem něj sdruženého, který je organizátorem této zajímavé akce.

 

 

 



V jejím průběhu původně hanácký kafemlejnek z roku 1913 absolvuje páteční jízdu po trase Turnov – Ostroměř – Hradec Králové – Jaroměř, v sobotu poveze výletní vlak z Jaroměře přes Hradec Králové a Týniště nad Orlicí do Chocně a zase zpět a v neděli se opakovaně projede mezi Jaroměří a Hradcem Králové, aby se ve finále z krajského města vydal přes Ostroměř a Jičín zpět do Turnova, zatímco jaroměřskou část soupravy do jejího domova odveze prasátko T 211.2009. Jízdní řád zmíněných vlaků i další základní informace najdete v souhrnné podobě na plakátě akce:


Kliknutí do náhledu otevře plakát ve formátu PDF

Informace podrobnější včetně ceníků jízdného pak jsou uvedeny na webu organizátora – nebo tam teprve uvedeny budou, pokud v tuto chvíli u některých jízd chybí. V případě potřeby vyjasnění jakýchkoliv nejasností či doplnění informací se můžete obrátit na příslušného odpovědného člena spolku podle přehledu kontaktů. Pořadatelé sdělují, že jízdenky bude prodávat vlakový doprovod ve vlaku a že jízdní doklady a slevy jiných dopravců se neuznávají. Zato jízdenka ze zvláštního vlaku slouží také jako poukázka na slevu ve výši 20 % na vstupném do jaroměřského muzea, jehož návštěvu lze jen doporučit.


Kliknutí do náhledu otevře leták ve formátu PDF

Pravidelným čtenářům internetového magazínu VLAKY.NET je železniční muzeum Výtopna Jaroměř patrně už dostatečně známo z několika předchozích reportáží, jejichž výběr najdete níže v rubrice Súvisiace odkazy. Nicméně vidět cosi na vlastní oči je určitě docela něco jiného než četba i toho nejpodrobnějšího textu, prohlížení nesčetných fotografií či absolvování sebelépe zpracované virtuální prohlídky. Takže pokud máte čas a chuť, navštivte jaroměřskou výtopnu a svezte se jejími vláčky. Určitě nebudete litovat.

Na setkání s vámi se těší jaroměřští muzejníci i turnovští mašinisté.

Úvodní ilustrační snímek: 310.0134 přijíždí do Harrachova dne 6.7.2013 © PhDr. Zbyněk Zlinský

Súvisiace odkazy