V Hradci Králové se už po dvanácté sejdou paromilové

26.7.2014 8:00 PhDr. Zbyněk Zlinský

V Hradci Králové se už po dvanácté sejdou paromilové

XII. ročník ojedinělého setkání milovníků páry, lodí, lodních modelů, zahradních a modelových železnic, sběratelů a konstruktérů parních strojů, mechanizmů a historických vozidel. Připravena je prohlídka vystavené techniky, dále plavby na parníčcích po řece a jízdy na vláčcích naší i dalších zahradních železnic a jiné atrakce, ukázky parní techniky v pohybu a provozu.

 

 

 

 

Tak zní stručný text u data 30. srpna 2014 na internetových stránkách Calendarium Regina 2014, přehledu nejvýznamnějších akcí, pořádaných v tomto roce v Hradci Králové. Návštěvníkům našeho internetového magazínu není třeba tento podnik, tradičně se konající o poslední srpnové sobotě, nijak zvlášť představovat, protože jsme z předchozích ročníků přinesli už nejednu reportáž. Připomenout si je můžete níže v rubrice Súvisiace odkazy. Jestliže v některé z nich najdete povzdech nad tím, že akce byla málo propagována a nebyl k dispozici třeba její plakát, tentokrát je tomu jinak:


Plakát akce (po kliknutí do náhledu se otevře v čitelné velikosti)

Najdete na něm kromě základních informací o době konání a ceně vstupného také seznam přihlášených vystavovatelů (který bohužel příliš mezinárodně nevyznívá) a přehled doprovodných akcí (známých už z minulých ročníků). Pokud jde o výčet zajímavých s obecenstvem vždy obdivovaných i opakovaně žádaných exponátů, ten bohužel k dispozici není. Nebo možná bohudík – člověk se obvykle rád nechá něčím nečekaným příjemně překvapit a minulé ročníky Nábřeží paromilů v tomto směru většinu návštěvníků nezklamaly. Doufejme, že tak neučiní ani tento.


Jedním z hitů loňského ročníku byl parní nákladní automobil Škoda Sentinel
© PhDr. Zbyněk Zlinský

Odkazy:
  1. Mezinárodní Nábřeží paromilů
  2. Dětská železnice
  3. Hradecká paroplavební společnost
  4. Hradec Králové – oficiální stránky města
  5. Calendarium Regina 2014 - Kulturní události v Hradci Králové
  6. Královéhradecký kraj – oficiální stránky
  7. Královéhradecká nábřeží, Hradec Králové - přehled akcí na nábřežích
  8. Hradec Králové - Smetanovo nábřeží – turistická informace
  9. Hradec Králové - Eliščino nábřeží – turistická informace

Titulní snímek: Charakteristický obrázek z minulého ročníku © PhDr. Zbyněk Zlinský

Súvisiace odkazy