Cesta za zimou a mašinkami až na polskou stranu Krkonoš

16.2.2012 8:00 Jiří Řechka

Cesta za zimou a mašinkami až na polskou stranu Krkonoš

Moje cesta do Harrachova byla tak trochu vyprovokována článkem Zbyňka a jeho cestou spolu s Karlem na zubačku. Chtěl jsem si vyfotit v těchto místech se vyskytující ex slovenské 810, které provozuje na trati Harrachov – Szklarska Poręba Górna – Harrachov společnost VIAMONT Regio a.s. A také si projet tuto trať projet a spatřit v provozu nové motorové vozy řady 840.

 

 

 

V neděli 5. února nastupuji v hlavním městě do rychlíku Praha – Tanvald a vydávám se na cestu. Jak se vzdaluji od Prahy, začínají se objevovat první stopy sněhu, až se nakonec dostávám do sněhového království. Naštěstí je moje tělesná schránka dobře izolována, takže nehrozí nějaká teplotní kolize. Přesto, že podle rosniček mělo být spíš pošmourno, nakonec bylo příjemně se sluníčkem a občasným lehkým sněžením.


743.002 v Turnově (foto z vlaku) © Jiří Řechka

Již během jízdy do Tanvaldu jsem zjistil, že jsem se dopustil omylu v čase příjezdu do Tanvaldu a na tento příjezd navazujícího odjezdu směr Harrachov a dál do Polska. Jako dobrý nápad se ukázalo, koupit si lístky do Kořenova a dál do Harrachova již v Praze. Předpokládal jsem, že v Kořenově bude odstavena jedna 810 a po jejím vyfocení budu pokračovat dalším vlakem do Harrachova, kde se bude vyskytovat druhá po příjezdu z Polska. Nakonec můj první časový omyl tohoto dne, mně zpřeházel můj plán a paradoxně mně i pomohl.


840.007 + 840.012 na Os 16213 ve stanici Tanvald © Jiří Řechka

Odjíždím do Kořenova a při příjezdu na nádraží spatřím, že je zde odstaven pouze přívěsný vůz. Je rozhodnuto a já pokračuji dál do Harrachova. A zároveň se mně otvírá možnost jet do Polska. Po příjezdu již čeká druhá 810 na svoje pasažéry, dělám si jeden snímeček a nastupuji. Za pár okamžiků je vůz naplněný „po strop“. Drtivá většina jsou běžkaři se svým náčiním. Když jsem viděl, jak se někteří „ohánějí“ lyžemi,divil jsem se, že nedošlo k žádnému úrazu. Lyžaři vystupují v zastávce Jakuszyce. Do stanice Szklarska Poręba Górna nás přijíždí jen pár.


810.543 jako Os 25463 přijel do stanice Szklarska Poręba Górna © Jiří Řechka

Lístek jsem si koupil podle doporučení u průvodčího, zádrhel byl v tom, že lístek platící pro polskou stranu trati se má platit v polské měně. Naštěstí průvodčí byl vstřícný, a tak problém byl vyřešen zaplacením českou měnou. Po příjezdu se ptám průvodčího na druhý motoráček, ano je zde.Stojí tu i polská souprava s elektrickou lokomotivou, která začíná posunovat do šturcu a odkrývá druhý motorový vůz.


Szklarska Poręba Górna se dvěma českými vozy se slovenskou registrací © Jiří Řechka

Zpáteční cesta je kopií cesty do Polska .Motoráček je naplněn pro změnu polskými lyžaři, kteří vystupují také v Jakuszycích a taktéž řadě z nich jsou lyže ve vlaku na obtíž. V Harrachově čekám na zpáteční vlak do Tanvaldu který mne má dopravit k navazujícímu rychlíku do Prahy. Po příjezdu do Tanvaldu zjišťuji, že ten pražský rychlík je od nového grafikonu zrušen a musím čekat poněkud déle. Můj druhý omyl tohoto dne.


840.007 jako Os 16227 v Tanvaldě © Jiří Řechka

Čekání na odjezd je vynahrazeno focením hojně se zde vyskytujících štádlerů. Pro mne příjemným překvapením je také čekající klasická souprava rychlíku s brejlovcem 750.704. Při odjezdu do Prahy zjišťuji u průvodčího, že v sobotu a v neděli jsou na některé jinak motorové rychlíky jako posila, nasazeny klasické soupravy.Jako důkaz při příjezdu do stanice Velké Hamry čeká ve stanici rychlík do Tanvaldu, vedený zamračenou 749.006.


749.006 na R 114 ve Velkých Hamrech (foto z vlaku) © Jiří Řechka

Odkazy:
  1. Železniční trať Liberec - Tanvald - Harrachov - Wikipedie
  2. Kolej Izerska – Wikipedia, wolna encyklopedia
  3. Szklarska Poręba Górna – Wikipedia, wolna encyklopedia – informace o stanici s rozcestníkem
  4. GW Train Regio - Wikipedie – dříve (a pro polské území dosud) VIAMONT Regio, a.s.

Titulní snímek: 843.004 přijíždí do Harrachova jako Os 16217 © Jiří Řechka

Galéria

Súvisiace odkazy