Návrh integrovaného taktového cestovného poriadku Slovenska pre rok 2012

7.7.2010 8:00 Ing. Peter Šulko, PhD. Zdroj: Ing. Petr Kuník, diplomová práca

Návrh integrovaného taktového cestovného poriadku Slovenska pre rok 2012

Každoročne vznikne veľké množstvo čiastkových a záverečných prác. Ich kvalita, či spracovanie je rôznorodé. Niektoré môžu sú priemerné, niektoré slabšie, iné lepšie. Väčšinou však osud týchto prác je rovnaký – čaká ich „šuflíková“ budúcnosť. Sú však i občas také práce, ktoré si zaslúžia viac ako len odloženie do zásuvky alebo skrine.

Preto by som si dovolil Vám, prevažne železničnej verejnosti, predstaviť jednu tých z výnimočných výborných prác. 

 


Pred pár dňami bola obhájená a tým oficiálne uzrela svetlo železničiarskeho sveta jedna skvelá diplomová práca, teraz už absolventa Univerzity Pardubice, Dopravní fakulty Jana Pernera, Katedry technologie a řízení dopravy, pána Ing. Petra Kuníka.

Diplomová práca bola spracovaná na tému „Návrh integrovaného taktového jízdního řádu (ITJŘ) Slovenska pro rok 2012“.


Jedná sa o ucelený koncepčný materiál, ktorý má ambíciu skvalitniť a zefektívniť železničnú dopravu na Slovensku. Vychádza zo skúseností z Nemecka, Švajčiarska alebo Českej republiky a ponúka podobné riešenie i pre Slovensko. Výhodami ITJŘ je predovšetkým pravidelná a prehľadná ponuka spojení pre cestujúcich, ktorá by mala mimo iného umožniť vyššiu mobilitu obyvateľov Slovenska za prácou, vzdelaním i kultúrou. Súčasne umožňuje tiež efektívnejšie využívanie vozidiel dopravcu a pri štandardných ekonomických vzťahoch umožní za rovnaký rozsah dopravy vynaložiť nižšie finančné prostriedky alebo za rovnaké  finančné prostriedky umožní kvalitnejšiu verejnú dopravu. S dopredu jasnými dopadmi na kvalitu spojení je tiež možné i cielenejšie investovať do železničnej infraštruktúry....

 

Preto viac o tejto zaujímavej práce nájdete v nasledovných linkoch:

• Diplomová práca (veľkosť 2.26 MB, formát PDF)
• Sieťová grafika (veľkosť 187 kB, formát PDF)
• Knižný cestovný poriadok (veľkosť 6.96 MB, formát PDF)
• Listy grafikonu vlakovej dopravy (veľkosť 6.73 MB, formát PDF)