Krátká návštěva na KOLŽ

22.5.2010 8:00 Mixmouses

Krátká návštěva na KOLŽ

Jisté povinnosti mě zavály v polovici května na západní Slovensko, a tak jsem neodolal, abych alespoň letem světem nenavštívil někdejší Kysucko-oravskou lesní železnici.

 

 

 

 

Počasí mi onu sobotu alespoň zpočátku kupodivu přálo, a tak jsem mohl prohánět závěrku ostošest. Po dvou (spíše jeden a půl) jízdě a příjemné procházce po úvratích mě ve stanici Sedlo-Beskyd nabrala drezína, jedoucí na posledním sobotním vlaku. Přesun na Tanečník se už bohužel nesl ve znamení horšícího se počasí, takže jsem byl rád za zimní boty i bundu.

Za drezínou je kolej na Kysuce © Mixmouses

Zde jsem sotva stihl pozdravit správce železničky a začalo vydatně pršet. S osazenstvem OLŽ jsme krátce popovídali, a po prohlídce expozice a menším pobíhání s aparátem už mě čekal další přesun za povinnostmi. I zde ukončím své "působení" a nechám hovořit fotografie.

Vlaková četa kontroluje doplňování vody © Mixmouses

Na závěr bych chtěl poděkovat pracovníkům Kysuckého múzea za umožnění focení na místech pro návštěvníky nepřístupných a za možnost výstupu na konci trati a dále pak správci OLŽ za to, že mi nafotil snímky ve výtopně a umožnil prohlídku expozice po "zavírací"době.

Oravské muzeum rozšířilo expozici i o neželezniční předměty © Mixmouses

Odkazy:
  1. Historická lesná úvraťová železnica
  2. Oravská lesná železnica

Galéria

Súvisiace odkazy