Podzimní cestování po Evropě zlevní, jízdenku je nutné koupit v předprodeji o prázdninách

18.7.2019 8:00 Mgr. Petr Šťáhlavský Zdroj: České dráhy - tisková zpráva

Podzimní cestování po Evropě zlevní, jízdenku je nutné koupit v předprodeji o prázdninách

Podzimní poznávací cesty vlakem po Evropě mohou být levnější o stovky korun. Organizace Eurailgroup GIE nabízí ve spolupráci s Českými drahami v období od 15. července do 15. srpna jízdenky Inrerrail Global pas se slevou 10 %. Zlevněné jízdenky je možné využít na podzim v období mezi 15. zářím a 15. prosincem letošního roku. V České republicenabízejí jízdenky Interrail všechny pokladny Českých drah s prodejem mezinárodních jízdních dokladů.

„Mezinárodní síťové jízdenky Interrail umožňují svým držitelům libovolné cestování vlaky po 31 státech Evropy. V době jejich platnosti není nijak omezený počet spojů nebo ujetých kilometrů. Držitel se tak může vydat od portugalského Lisabonu nebo z Velké Británie na západě po Litvu, Bulharsko nebo Turecko na východě, od nejsevernějších míst v Norsku, Švédsku a Finsku až po Sicílii nebo Řecko na jihu Evropy. Interrail Global pas platí také na mnoha trajektech, a tak je skutečně možné dojet pro Středoevropana i na velmi odlehlá místa,“ upozorňuje Zuzana Čechová, ředitelka Odboru cenotvorby a produktové komunikace Českých drah. 

Všechny typy jízdenek Interrail jsou nabízeny v různých cenových úrovních pro juniory od 12 do 28 let, cestující v produktivním věku nebo pro seniory od 60 let. Volit lze varianty cestování v ekonomické 2. třídě nebo komfortní 1. třídě. Nabídka jízdenek je také pro různě dlouhá časová období od 5 dní v rámci jednoho měsíce po jízdenky s průběžnou platností až jeden měsíc a u globálního pasu dokonce až 3 měsíce.

Volit lze také mezi jízdenkami pro jednotlivé státy nebo lze zakoupit globální pas pro všechny zúčastněné země. Velmi výhodná je nabídka pro rodiny s dětmi. Držitelé jízdenek Interrail pro dospělé mohou doprovázet až dvě děti do 12 let, které jsou přepravovány zdarma. U vybraných spojů, například u nočních vlaků nebo některých rychlovlaků, je třeba zakoupit povinné rezervace nebo příplatky.

Zlevněné jízdenky ve variantě Global pas pro podzimní cestování budou v prodeji pouze od 15 července do 15. srpna. Například zvýhodněná cena jízdenky ve 2. třídě s platností až 7 dní během jednoho měsíce pro 31 států Evropy je podle aktuálního kurzu pro mládež do 28 let cca 6 125 Kč, pro dospělé 7 973 Kč a pro seniory od 60 let 7 181 Kč. Cestující při nákupu těchto jízdenek během letošního léta uspoří až 900 korun.

Podrobnější informace o všech typech síťových jízdenek Interrail najdete na webu Českých drah.

Súvisiace odkazy