Naša téma: keď je mínus väčšie ako plus

6.3.2017 8:00

Naša téma: keď je mínus väčšie ako plus

Vo včerajšej večernej aktualite sme priniesli upútavku na akciu, ktorej cieľom bude priblížiť školákom prácu na železnici, predstaviť rôzne pracovné pozície a v konečnom dôsledku motivovať, aby s ňou spojili svoj budúci pracovný život. Ide o jednu z "lastovičiek", ktoré v poslednom období opatrne vyletujú a snažia sa o zmenu nepriaznivého vývoja v tejto oblasti.

 

 

 

 

Dlhé roky všeobecne platilo, že štátne železničné spoločnosti majú vo svojich radoch prezamestnanosť a v personálnej oblasti sa sústredili na to, ako stavy čo najskôr znížiť. Odchod zamestnancov je však nezadržateľný proces, ktorý sa ani po skončení "redukčnej diéty" nedá zastaviť (odchádzajú jednak do dôchodku, ale tiež napr. k súkromnej konkurencii). Nie je možné povedať: "Stop! Máme práve toľko ľudí, koľko potrebujeme, nech to odteraz tak zostane." No nezostane, keďže na uvoľnené miesta sa noví  nehrnú, ich príprava na zamestnanie je náročná a keď aktivitu na seba neprevezme zamestnávateľ, zákonite vznikne problém. A nejde tu len o získanie nových síl, ale aj o schopnosť udržať si tie súčasné. 

Aktuálne pracovné ponuky sú štandardne zverejnené priamo na webových stránkach spoločností ŽSR, ZSSK a ZSSK Cargo, čoraz častejšie sa objavujú aj na pracovnom portále profesia.sk alebo na nedávnych Profesia days v Bratislave. Napriek tomu v niektorých profesiách a v niektorých krajoch už nastal výrazný nedostatok vhodných kandidátov a tieto miesta, ak nedôjde ku zmenám, prakticky nebude možné obsadiť. Jednoducho o ne na trhu práce nie je záujem, keďže sú z rôznych, viac-menej známych dôvodov neatraktívne, a z prípadných záujemcov zostáva na konci, po viacnásobnom presitovaní, iba minimum. Ako dlho môže takýto stav vydržať?

České dráhy napríklad už dávnejšie rozbehli Stipendijní projekt ČéDéS a takto sa snažia už od základnej školy podchytiť potenciálnych zamestnancov a ponúknuť im pri tomto procese hneď od začiatku podporu a spoluprácu.

Na druhej strane aj u nás existujú ľudia v železničných spoločnostiach, ktorým nie je situácia ľahostajná a snažia sa z vlastnej iniciatívy vytvoriť aspoň drobné projekty, aby nimi pritiahli pozornosť a záujem o danú prácu. Nemajú to jednoduché, najmä bez dosahu na také dôležité prvky, akými sú výška miezd, legislatívne podmienky a podobne, alebo ak sa stretnú s nepochopením u ľudí, ktorí by, paradoxne, mali mať na riešení problému ten najvyšší záujem. Plánovaná akcia vo Vrútkach ale môže byť signálom, že predsa len existuje vážny záujem niečo s ním do budúcnosti urobiť.

Aký je váš názor na problematiku?

Má zmysel robiť čiastkové kroky, ak sa nezmení základná koncepcia?

Aké sú podľa vás možnosti zlepšiť situáciu?

 

Ilustračné foto: VLAKY.NET

Súvisiace odkazy