Jak jsem letos slavil Den železnice v Chebu

25.9.2015 8:00 Jiří Řechka

Jak jsem letos slavil Den železnice v Chebu

Dne 19.8.2015 se v Chebu konal regionální Den železnice Karlovarského kraje, který byl pojat jako oslavy 150. výročí příjezdu prvního vlaku do Chebu. Do českého pohraničního města přijel z německého Wiesau dne 15. října roku 1865 a ve dnech následujících tam přijely i vlaky z dalších směrů. Letošní slavnost měla připomenout tyto události, byly připraveny jízdy parních vlaků a další doprovodný program.

 

 

 


Oslavy Dne železnice měly také připomenout 15 let přeshraničního dopravního systému EgroNet. Do Chebu jsem se vydal přes Plzeň, je to rychlejší a i levnější než přes Ústí nad Labem. Po prostudování jízdního řádu jsem zjistil, že příjezd mého vlaku je pár minut před příjezdem parních vlaků. Odjel jsem vlakem vyšší kvality Rx 766 a doufal jsem, že zpoždění nebude, hlavně kvůli přestavbě plzeňského hlavního nádraží. Na příjezdu do Chebu sice bylo asi pět minut zpoždění, přesto jsem souběžný příjezd obou parních vlaků z Karlových Varů a německého Falkensteinu bez problému stihl.


Příjezd zvláštních parních vlaků © Jiří Řechka

Na parním vlaku z Karlových Varů mne překvapila na postrku zamračená T 478.1004. Naposledy jsem ji viděl vystavenou v muzeu ČD Lužná u Rakovníka. To se psal rok 2013. Po příjezdu parních vlaků začala oficiální část oslav. Oslavy zahájila dechová hudba a vystoupení mažoretek. Tisková mluvčí ČD Mgr. Radka Pistoriusová přivítala hosty a poté předala slovo hejtmanovi Karlovarského kraje JUDr. Martinu Havlovi. Já jsem se vydal po schodech na pro tuto příležitost otevřený ochoz výpravní budovy. Po zhotovení několika fotografií jsem se vrátil opět do prostor stanice.


Pohled na stanici © Jiří Řechka

Během fotografování vystavených lokomotiv přijela německá motorová jednotka řady 796 ze směru Schirnding. Následně byla tato souprava odstavena ve šturcu u třetího nástupiště. Osobně jsem naposledy viděl tyto motorové jednotky na našem území v roce 2006. Největším lákadlem pro návštěvníky byly jízdy parních vlaků do Františkových Lázní, Aše a Tršnice. Na programu byly také komentované projížďky motorovým vozem po chebském železničním uzlu. Velkému zájmu návštěvníků se těšila možnost svést se historickou drezínou.


Drezína na šlapací pohon © Jiří Řechka

Byla také možnost prohlédnout si pracoviště výpravčích. Nechybělo modelové kolejiště instalované v železničním voze. Já jsem se vydal do vnitřních prostor stanice, vedle depa, kde bylo zajištěno zbrojení všech parních lokomotiv. Po návratu na stanici jsem si vyfotografoval odjezdy parních vlaků a pomalu přemýšlel o návratu domů. Nakonec jsem se rozhodl odjet do Prahy vlakem Pendolino, poprvé jsem tak jel touto jednotkou i v úseku Cheb – Plzeň. Návratem do Prahy skončila moje návštěva na dalších oslavách letošního „Měsíce občansko-železničního přátelství“.

Úvodní snímek: Odjezd zvláštního vlaku do Františkových Lázní © Jiří Řechka

Galéria

Súvisiace odkazy