V Košiciach opäť prebudia „Katku“

9.4.2013 8:00Zdroj: OZ Detská železnica

V Košiciach opäť prebudia „Katku“

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) spolu so Železnicami Slovenskej republiky (ŽSR), ZSSK Cargo a v spolupráci s Občianskym združením Detská železnica Košice pozývajú všetkých nadšencov starých vláčikov a pary na akciu „RUŠŇOPARÁDA Košice 2013“.

 

 

 

 

 


„RUŠŇOPARÁDA Košice 2013“ sa uskutoční 20. a 21. apríla 2013 v Rušňovom depe v Košiciach. Keďže železnice si tento rok pripomínajú 165. výročie železníc na Slovensku, organizátori pripravujú bohatý a pestrý program.

Podrobný program podujatia je zverejnený na stránkach 165 rokov železníc na SlovenskuRusnoparada.skDetská železnica Košice. Tu vám ponúkame plagát na stiahnutie:

 

Okrem historických a súčasných lokomotív bude lákadlom „RUŠŇOPARÁDY Košice 2013“ aj slávnostné predstavenie obnoveného osobného motorového rušňa M 131.1538 z dielne Klubu historických koľajových vozidiel a sprevádzkovanie obnovených vagónov detskej železnice.

Prvýkrát sa budú môcť deti v depe povoziť aj v zakrytom vagóniku detskej železnice či sledovať prácu rušňovodiča na stanovišti akumulátorového rušňa Samka. Súčasťou programu bude aj prebúdzanie parnej mašinky Katky, ktoré má svoju dlhoročnú a obľúbenú tradíciu.

Úvodná ilustračná snímka: U 36.003 „Katka“ (22.4.2012, RD Košice) © Karel Furiš

Súvisiace odkazy