Ako „Kométa“ 1. máj oslavovala

13.5.2011 16:00 Radoslav Macháček

Ako „Kométa“ 1. máj oslavovala

V nedávnej reportáži o niečom inom som už spomínal, že naša predprvomájová cesta pod Tatry bola nekonečná. Náš vlak IC 505 svoju cestu ukončil predčasne v žst. Svit, kde pre nás prišiel kamarát Komeťák, ktorý nás dopravil do nášho cieľa – Popradu-Tatier.

 
 
 
 
 
 
 
Po zložení osobných vecí v klubovni sa prezliekame do pracovného úboru a ideme sa motať okolo Kométy – nalepovali sme nálepky, čistili okná a skriňu. Keď sme spravili čo sme chceli išli sme na večeru a pokračovali ďalej v prácach, ktoré boli ukončene neskoro večer cca. 23:00 hod. Ale nedelňajšie prvomájové ráno aj deň stáli zato – veď posúďte sami z fotogalérie. Usporiadateľovi, ktorým bol Veterán klub železníc Poprad, ďakujeme za príjemné zážitky počas akcie.
 
 
Cesta domov bola tiež celkom zaujímavá... Cestovali sme v R 612 „Ružín“ (ktorí sme len tak-tak stihli) v reštauračnom vozni, kde sa počúval cez rozhlas hokej Slovensko – Nemecko (3:4). Prišli sme do stanice Považská Bystrica, kde nás podržali 16 minút kvôli tomu, že medzi PB – Milochovom uviazol nákladný vlak ZSSKC (neschopný rušeň) a čakali sme na vlak Ex 129 „Hradčany“. Cesta domov vo vlaku ubieha ako voda v koryte rieky a stav hokeje je zrazu 0:4 !!! Ale ako sa tak blížime k Bratislave, skóre sa veľmi rýchlo mení, z 0:4 je zrazu 3:4. Tak toto bol môj pestrý víkend....
 
Titulná snímka: EMU 26.001 v žst.Tatranská Lomnica © Radoslav Macháček

Galéria

Súvisiace trate

  • ŽSR-183: Poprad-Tatry - Starý Smokovec - Štrbské Pleso
  • ŽSR-184: Starý Smokovec - Tatranská Lomnica

Súvisiace odkazy