Gemerský Expres – Vitajte (10. 4. 2010)

22.3.2010 16:00 Ľubomír Lehotský Zdroj: KHKV Haniska pri Košiciach

Gemerský Expres – Vitajte (10. 4. 2010)

Klub historických a koľajových vozidiel vás pozýva na prvú tohtoročnú jazdu historickým vlakom, vám už dobre známym osobným motorovým vozňom M.131.1125. Samozrejme, že naša a vaša Magda potiahne aj prívesný vagón.

To v praxi znamená, že prvá stovka z vás, ktorí si včas zabezpečíte lístok prostredníctvom e-mailu khkv@khkv.sk, v nevyhnutnom prípade aj na t.č. 0948/797 166 (len pre tých, ktorí nemajú prístup na internet), sa odvezie na laviciach III. triedy po trati, kde už 7 rokov nepremávajú osobné vlaky. 

 

BETLIAR

Cieľom cesty je tentoraz obec Betliar so vzácnymi pamiatkami, parkom a kaštieľom. Na skromnej staničke nás privíta miestna samospráva, ktorá pre výletníkov pripravila zaujímavý program. Po ňom sa cestujúci, ktorí budú mať záujem za mimoriadne výhodné vstupné – partnerom podujatia je opäť Slovenské národné múzeum – prehliadnuť si expozíciu kaštieľa. Po prehliadke bude k dispozícii multifunkčné ihrisko, ktoré nám až do odchodu požičia obec Betliar. Je vhodné preto si doniesť loptu, alebo iné športové náčinie. Kto má rád prechádzky romantickým parkom, nech sa vydá do jeho zákutí. V obci je reštaurácia, obedy sme nerezervovali. Zo staničky do kaštieľa je doslova pár sto metrov, teda výlet je nenáročný.

UPOZORNENIE:

Spoliehame sa na vašu serióznosť a veríme, že ak sa na jazdu zaregistrujete, že na ňu prídete - hoc aj v prípade nepriaznivého počasia. Cestovné zatiaľ dopredu nevyberáme, ako v niektorých iných kluboch, preto dúfame, že ak si miesto zarezervujete, že aj skutočne prídete, resp. nám zmenu dostatočne všas oznámite. V opačnom prípade by ste o miesto ukrátili iných záujemcov, ktorí by veľmi radi cestovali! Ďakujeme za pochopenie.

KYVADLOVÁ JAZDA

Aj tentoraz sme pripravili pre miestnych obyvateľov príležitosť povoziť sa lokálkou po ich trati, tak, ako to mali možnosť urobiť naposledy pred 7 rokmi. Po úvodnom programe na stanici preto vypravíme vlak z Betliara do Gemerskej Polomy, Henckoviec a Nižnej Slanej. Tam po obehu rušňa vyrazíme do Rožňavy, kde opäť obehneme a vydáme sa naspäť. Vysadíme cestujúcich až do Nižnej Slanej a vrátime sa do Betliara, kde počkáme cestujúcich, ktorých sme priviezli.
Aj im poskytneme možnosť spoznať horný úsek trate a pred odchodom vyrazíme do Nižnej Slanej ešte raz. Odtiaľ sa vrátime, no v Betliari už iba na krátko zastavíme, aby sme vzali tých, ktorí na jazdu do Nižnej Slanej nešli. O 16.00 hod vyrážame naspäť do Košíc, no na opozdilcov nečakáme ani minútu - grafikon nepustí!

BOHATÝ ROK 2010 – REZERVÁCIE MOŽNÉ UŽ 4 TÝŽDNE PRED JAZDOU

V tomto roku KHKV pre svojich cestujúcich pripravil vskutku jedinečnú a veľkolepú ponuku historických jázd. Dobre si ju pozrite na našej stránke www.khkv.sk v sekcii: JAZDÍME V ROKU 2010.

Už koncom apríla vyrazíme v rámci akcie Prebúdzanie Katky do Medzeva, a to až 3x. Dvakrát v sobotu 24. apríla a raz v nedeľu 25. apríla. Okrem toho v tieto dni vyrazíme aj na okružné jazdy okolo Košíc a unikátne aj na nákladnú stanicu. Takto budete mať jedinečnú možnosť pozrieť si miesta, kde mnohí z Vás ešte neboli.

8. mája opäť vypravíme obľúbený JASOVSKÝ EXPRES. Aj tentoraz pre Vás chystáme zaujímavý program, nechajte sa však prekvapiť, bude iný, ako minulý rok!

5. júna je pripravená lahôdka, cesta do Slavošoviec, pôsobiska známeho slovenského rozprávkara Pavla Dobšinského. Spojitosť s Medzinárodným dňom detí nemusím pripomínať. Okrem toho bude pre dobrodruhov pripravená výprava do opusteného tunela, ktorým nikdy žiadny vlak neprešiel. No a na spiatočnej ceste sa zastavíme v Štítniku a navštívime unikátnu pamiatku – gotický kostol.

Viac v tomto článku nebudem prezrádzať, sledujte nás a my sa budeme tešiť vašej priazni.

CESTOVNÝ PORIADOK GEMERSKÉHO EXPRESU

Cesta tam: Košice - Betliar

  Príchod Odchod
Košice - 08.00
Rožňava 09.20 09.35
Betliar 09.50  

Kyvadlová jazda: Betliar – G. Poloma -Henckovce -N. Slaná -Rožňava – N. Slaná -Betliar

  Príchod Odchod
Betliar   10.20
Gem. Poloma 10.25 10.29
Henckovce 10.32 10.34
N. Slaná 10.46 10.55
Betliar 11.15 11.16
Rožňava mesto 11.25 11.30
Rožňava 11.35 11.45
Betliar 12.00 12.02
Gem. Poloma 12.07 12.09
Henckovce 12.12 12.13
N. Slaná 12.26 12.35
Betliar 12.55  

Cesta späť: Betliar -Košice

  Príchod Odchod
Betliar   15.03
Gem. Poloma 15.08 15.10
N. Slaná 15.25 15.37
Gem. Poloma 15.52 15.53
Betliar 15.58 16.00
Rožňava 16.15 16.30
Košice 17.50  

CESTOVNÉ

Cestovné je vždy veľký boj medzi tým, aby cestujúci veľa neplatili, ale aby sme my pokryli aspoň tie najzákladnejšie potreby a náklady. Môžeme vás ubezpečiť, že cestovné nie je vyššie, akoby ste použili klasickú verejnú dopravu. Dokonca sme pripravili premiérovo rodinný lístok, ktorý sa oplatí už rodinám s dvomi deťmi, nehovoriac o tých rodičoch, ktorí majú ratolestí viac. Samozrejme, príbuzenský vzťah treba doložiť! Napríklad kartou poistenca.

CESTOVNÉ: 
- jednosmerný lístok: 6,- EUR dospelí / 3 EUR deti 
- obojsmerný lístok: 9,-EUR dospelí / 4 EUR deti
- rodinný lístok: 25,-EUR (dospelí + deti; treba doložiť príbuzenský vzťah s rodičmi, napr. kartou poistenca)
- kyvadlové jazdy: Betliar – Nižná Slaná - Rožňava a späť: 1,-EUR
(Cestujúci s platným obojsmerným lístkom majú kyvadlovú jazdu už v cene.)

NOVINKY

Pripravujeme úplne nové cestovné lístky, nové pohľadnice a detskú knižku.

NEZABUDNITE

– Rezervácie sú bezplatné, možno sa registrovať už 4 týždne pred akciou.
– Rezervácie zanikajú najneskôr 15 minút pred odchodom vlaku (v Košiciach).
– Pribaľte si dobrú náladu a aj štipku trpezlivosti. Nie sme profesionálni dopravcovia, robíme radosť sebe aj vám.
– Ak sa vám doma zvýši nejaké EURO navyše, budeme radi, ak prispejete na opravu historických lokomotív v správe nášho KHKV.
– Ak ešte môžete, venujte nám 2% z dane. Tlačivo a informácie na www.khkv.sk.

Súvisiace trate

Súvisiace odkazy