Mikuláš s KHKV - M 131.1125 na trase Košice - Prešov - Košice

12.11.2009 10:00 Ľubomír Lehotský Zdroj: Klub historických koľajových vozidiel – pri Rušňovom depe Haniska pri Košiciach

Mikuláš s KHKV - M 131.1125 na trase Košice - Prešov - Košice

KHKV pozýva malých aj veľkých na netradičnú mikulášsku jazdu starým motorákom M 131.1125 do Prešova. Zvlášť detí zrejme poteší prítomnosť sv. Mikuláša a anjela. Veľkých a neposlušných príde napomenúť čert až z Českej republiky.

Okrem drobnej sladkosti máme pripravený aj veľký batoh dobrej nálady a pre rodičov upozornenie, že ak budú mať deti vyčistené čižmičky, môžu si u nás do 3.12. objednať a vyplatiť aj mikulášsky balíček, ktorý potom Mikuláš odovzdá deťom. Kto chce, môže balíček doniesť so sebou a počas jazdy ho Mikuláš odovzdá Vášmu zverencovi.


V našej Magduške bude príjemne teplo, tak sa nebojte ani tvrdých drevených lavíc. Nemali by sme sa ani veľmi tlačiť, lebo jazdy sme pre Vás pripravili až dve. Jedna dopoludnia a druhá popoludní. Kto bude mat( teda záujem, ráno sa môžu napríklad Košičania odviezť na Vianočné trhy do Prešova a Prešovčania do Košíc. My ich popoludní odvezieme domov. Kto sa bude chcieť vrátiť skôr, má možnosť pravidelnými vlakmi podľa GVD.

 

Súvisiace trate

  • ŽSR-188: Košice - Plaveč - Čirč - Muszyna (PL)