Dopravné správy

DB prodá část svých dcer DB Arriva a DB Schenker

Šéf Německé dráhy DB Rüdiger Grube trvá na částečném prodeji zahraniční dopravní dcery DB Arriva a spedice DB Schenker. Střednědobě by měly třetí subjekty vstoupit do úspěšných a mezinárodně činných dceřiných podniků. „V obou společnostech si v každém případě podržíme většinu,“ zdůraznil Grube.

Celou zprávu najdete na této stránce.

DP Košice odpredáva trolejbusy

Podľa zverejnenej Výzvy na predloženie cenovej ponuky z 5. februára 2016 sa chystá Dopravný podnik odpredať štyri kusy trolejbusov Škoda 15 Tr #1010, 1011, 1012 a 1015. Ide o zhodnotenie, resp. zneškodnenie nebezpečného odpadu - vyradených vozidiel.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Hlavní právnička ČD „dojela“ na převod nádraží

České dráhy hledají nového ředitele právního odboru. Představenstvo z funkce odvolalo jeho dosavadní šéfku Danielu Kovalčíkovou jen pár dní poté, co na veřejnost unikla její analýza převodu nádraží. Miliardovou transakci nedoporučila.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Nehody a mimoriadnosti na tratiach ŽSR za 5. týždeň

V priebehu minulého týždňa sme na tratiach Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) zaznamenali 2 smrteľné prípady zrážky vlaku s civilnou osobou. Prvá zrážka sa odohrala v úseku Lužianky - Nitra. Osobný vlak zrazil a usmrtil osobu ženského pohlavia, predpokladáme, že išlo o samovraždu. Druhý smrteľný prípad sa stal na trati Púchov – Ladce, kde vlak zrazil muža. Oba prípady prešetruje polícia.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Pasažér natočil zkázu bavorského vlaku

Asi před nás vběhlo zvíře, pomyslil si Joe Adediran, když se vlakem u bavorského města Bad Aibling rozlehlo skřípění brzd. Pak se ozvala ohlušující rána, lidé létali vzduchem a celý vůz se ponořil do tmy. Na cestu z vlaku si svítil nahrávajícím mobilem, záběry z prvních minut po srážce pak zveřejnil na internetu.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Pri zrážke nemeckých vlakov zomrelo 11 ľudí

Prvé výsledky vyšetrovania ranného železničného nešťastia v Bavorsku naznačujú, že príčinou bolo zrejme zlyhanie ľudského faktora. Informáciu priniesla vo večerných hodinách tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na nemenovaný spoľahlivý zdroj.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Srážku vlaků v Bavorsku způsobila lidská chyba

Tragickou srážku vlaků u bavorského Bad Aiblingu, která si vyžádala nejméně mrtvých, způsobila v úterý lidská chyba. Uvedla to ve středu německá tisková agentura DPA s odvoláním na zdroj obeznámený s vyšetřováním.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Čistenie západoslovenských vlakov za 15 miliónov

Čistenie vlakov v regiónoch Zvolen, Žilina a Bratislava môže vyjsť osobného dopravcu Železničnú spoločnosť Slovensko (ZSSK) na takmer 15 miliónov eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH).

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Jak se dá hodiny zírat na odjezdy vlaků

Jede pendolino! ozve se z druhé části kanceláře. Má deset minut zpoždění, ozve se z jiné židle v místnosti. V Česku je až překvapivé množství lidí, kteří milují vlaky, znají zpaměti jízdní řády, typy souprav a přesně pro ně jsou rájem stránky, kde můžou svou lásku sledovat online.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Vo vlaku RegioJetu niekto nahlásil bombu

Žltý expres Radima Jančuru sa na ceste z Košíc do Bratislavy mimoriadne zdržal v Spišskej Novej Vsi. Dôvodom bolo, že polícia vo vlaku hľadala bombu. Denník SME na to upozornila cestujúca. Spoj RJ 408 už medzičasom odišiel s meškaním približne 60 minút zo Spišskej Novej Vsi, uviedla v stanovisku spoločnosť RegioJet

Celú správu nájdete na tejto stránke.

RegioJet opět čelí hrozbě bombového útoku

Provoz některých vlaků a autobusů společnosti RegioJet v úterý odpoledne narušila anonymní hrozba bombou. Hrozba se týkala dvou autobusů a čtyř vlaků. Dotčené spoje RegioJetu prohlížejí policisté, což způsobuje zpoždění.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Dachser prepravil špeciálne vozidlo z Číny na ŽZO Velim

Medzinárodný poskytovateľ logistických služieb Dachser realizoval prepravu lokomotívy z čínskeho Pekingu do stredočeskej Velimi. Špeciálne koľajové vozidlo shmotnosťou 61 ton pre údržbu trolejov prešlo z Číny po mori, po rieke a po súši viac než 25 700 km. Na realizáciu tejto neštandardnej zásielky bola potrebná špeciálna manipulačná technika a vysoké know-how divízie Dachser Air & Sea Logistics.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

ČD plánují rekordní emisi dluhopisů

České dráhy se letos nadechují k velké dluhopisové smršti. Modrá skupina má schválený projekt na vydání bondů v rekordní hodnotě jedenácti miliard korun, papíry by se měly dostat na trh do června. Cílem je zalátat staré dluhy a zároveň dosáhnout výhodnějších podmínek.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Víkendová výluka bratislavských električiek

Počas víkendu 13. a 14. februára 2016 bude pre výstavbu mosta na nábreží vylúčená premávka električiek liniek 1 a 4 v úseku Chatam sófer - Most SNP - Jesenského. Linky budú premávať obchádzkovými trasami ...

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Tragická srážka vlaků v Bavorsku

Při úterní nehodě vlaku v německém Bavorsku zemřeli nejméně čtyři lidé. Kolem 150 lidí bylo zraněno. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na místní policii. Podle německých médií se blízko města Bad Aibling čelně srazily dva vlaky Meridian, několik vagonů se převrátilo. Oba vlaky po nehodě vykolejily.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Čo urobila Ficova vláda v železničnej doprave

Viac vlakov na slovenských železniciach, príchod nových dopravcov, vyššia kvalita, nižšie ceny, ale aj zavedenie bezplatného cestovania v štátom dotovaných vlakoch. Aj toto sa počas uplynulých štyroch, teda počas druhej vlády Roberta Fica zo Smeru stalo v osobnej železničnej doprave.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Bude stát regulovat vlaky mezi Prahou a Ostravou?

Ministerstvo dopravy zvažuje, že by začalo regulovat provoz na železnici mezi Prahou a Ostravou. Konkurence tří dopravců sice snížila ceny a zvýšila kvalitu, ale trať je nyní přeplněná vlaky.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Studené lavičky na nitrianskej stanici

Na železničnej stanici si ľudia nemôžu poriadne oddýchnuť v čakárni, pretože je zima a stoličky, ktoré tam sú tak sú studené, kovové a riadne nevyužité po celej čakárni. Keď človek príde, chce si sadnúť, ale ľudia si to hneď rozmyslia. Nás ako médium by zaujímalo,  ako toto plánujete do budúcnosti riešiť ? Bude nejaká zmena, čo sa týka železničnej stanice v Nitre? Kto vôbec navrhol realizáciu takýchto stoličiek, keďže sú také nepraktické a hlavne studené? Nitrianska stanica sa mala rekonštruovať, ale  roku 2011 sa to zastavilo. Prečo?

Odpoveď nájdete na tejto stránke.

Nástupiště brněnského nádraží čekají opravy

Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) chystá letos od 11. června do 11. září opravy brněnského hlavního nádraží za 90 milionů korun. V tu dobu budou některá nástupiště vyřazená z provozu. I proto se počítá s tím, že některé mezinárodní vlaky budou opět jezdit na nákladové Dolní nádraží.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Pred Hlavnou stanicou zatiaľ iba kozmetické zmeny

Drevený prístrešok vedúci k Hlavnej stanici Bratislava je už opravený a opäť sa pod ním dá prechádzať. Hlavné mesto táto oprava stále 36 000 eur. Samospráva nechala opraviť drevené nosné prvky konštrukcie prístrešku, nosné stĺpy očistili od plagátov a natreli novým náterom, opravená je aj podlaha.

Celú správu nájdete na tejto stránke.