Dopravné správy

Výluky na TEŽ

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) realizujú v dňoch 25. - 26. 10. údržbu železničnej trate v úseku Starý Smokovec – Vyšné Hágy a v dňoch 27. - 28. 10. v úseku Tatranská Lomnica – Starý Smokovec. V týchto dňoch bude vylúčená vlaková doprava v čase od 7,30 do 14, 00 hod. Náhradnú autobusovú dopravu zabezpečí dopravca ZSSK.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Železniční zakázky zlevnily - díky policii

Roky u veřejných zakázek na železniční projekty platilo pravidlo, že vysoutěžená cena se téměř rovnala odhadované ceně. Půl roku po policejní razii ve firmách největší projekční skupiny Sudop Group začíná docházet k nečekané situaci – stejná firma nabízí zakázky až o čtvrtinu levněji. Přitom nedostatek práce není.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Informácie o slovenskej MHD na jednom mieste

Vedeli ste, že na Slovensku existuje až 57 prevádzok mestskej hromadnej dopravy? Odteraz na transport.imhd.sk - v sekcii Slovensko a svet v menu MHD na Slovensku - nájdete stručné informácie o každom zo slovenských miest, kde je prevádzkovaný systém liniek MHD - od Bratislavy až po Sninu, od Komárna až po Čadcu.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Karlovarské horní nádraží dokončí až na jaře

Lidé, kteří se v Karlových Varech spoléhají na služby vlaků, čeká další zima v provizorních podmínkách. Stavba výpravní budovy horního nádraží totiž nabírá další pětiměsíční zpoždění. Po úterním kontrolním dnu na stavbě to potvrdil Marek Illiaš, mluvčí Správy železniční dopravní cesty.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Majú vlaky IC zastavovať v Trenčíne?

Bratislava 20. októbra (TASR) – Mali by alebo nemali zastavovať InterCity (IC) vlaky v Trenčíne – to je otázka, na ktorej sa nevie zhodnúť predseda Trenčianskeho kraja Jaroslav Baška (Smer-SD) s ministrom dopravy Árpádom Érsekom (Most-Híd). Rezort dopravy totiž plánuje od 11. decembra návrat IC vlakov na slovenské koľajnice po takmer roku od ich zrušenia a so zastavovaním v Trenčíne sa nepočíta.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

MHD Mostu a Litvínova si na integraci ještě počká

Posledním velkým dopravcem, který není zapojený do integrovaného dopravního systému Ústeckého kraje, zůstává Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova. A je pravděpodobné, že v něm ještě dlouho nebude. Přestože akcionáři dopravního podniku, tedy obě města, nejsou zásadně proti.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Železničná doprava pre kraje

Bratislava 20. októbra (TASR) – Regionálna cezhraničná železničná doprava je veľmi dôležitá. Uviedol to dnes v Bratislave na brífingu zástupcov Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK), Železníc SR (ŽSR), Českých dráh (ČD) a Správy železničnej dopravnej cesty, v rámci konferencie “Železničná doprava pre kraje” predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK Filip Hlubocký.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Premiéři ČR a Bavorska jednali o železničním spojení

Úsilí o lepší železniční spojení mezi Českou republikou a Bavorskem stojí podle Bohuslava Sobotky na prvním místě mezi společnými projekty obou zemí. Český premiér to řekl po jednání s bavorským ministerským předsedou Horstem Seehoferem v Norimberku.

Celou zprávu najdete na této stránce.

V Bratislave sa testuje elektrobus SOR

Do Bratislavy prišiel 17. októbra 2016 na prezentáciu elektrobus EBN 11 českého výrobcu SOR. Elektrobus by sa mal v našom meste testovať jeden mesiac, teda do 18. novembra. Nasadený bude na linky 52, 53, 57, 66 a 67 počas špičiek ako vozidlo #2998. Cestujúcich bude elektrobus prepravovať bezplatne

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Kdo zaplatí opravu poškozeného „Pendolina“?

Zatímco oprava poničeného pendolina z havárie ve Studénce se teprve teď naplno rozjíždí, právníky Českých drah už přes rok zaměstnává, jak dostat z pojišťovny peníze na jeho opravu. Ve hře jsou přitom velké peníze: oprava dvou poničených vozů včetně kabiny vyjde na víc než 211 milionů korun.

Celou zprávu najdete na této stránce.

K rekonštrukcii priecestia v Spišskej Novej Vsi

Chcem Vás poprosiť o vyjadrenie k rekonštrukcii železničného priecestia v Spišskej Novej Vsi na Markušovskej ceste pre potreby spracovania reportáže pre TV Reduta SNV, a to formou odpovedí na nasledujúce otázky: Čo všetko bude v rámci opráv na spomínanom železničnom priecestí zrealizované? 

Odpoveď na túto aj ďalšie otázky nájdete na tejto stránke.

DP Praha nechce platit pokutu za „opencard“

Pražský dopravní podnik podal stížnost proti půlmilionové pokutě za pochybení při uzavírání smluv bez otevřeného tendru souvisejících s projektem opencard. Informovala o tom dnes Česká televize. O pokutě rozhodl před třemi lety Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), letos v září ji potvrdil Krajský soud v Brně.

Celou zprávu najdete na této stránce.

ŽSR vymieňajú podvaly v železničnej stanici Nižná

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) od 18. októbra vykonávajú v železničnej stanici Nižná súvislú výmenu podvalov v staničnej koľaji č. 1. Práce potrvajú do 27. októbra, počas ktorých môže dochádzať k zmeškaniu vlakov osobnej dopravy.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Poničené „Pendolino“ ČD se vrátilo do Itálie

České dráhy odeslaly k opravě do Itálie poslední část poničené soupravy pendolina, které se před víc než rokem střetlo ve Studénce s kamionem na přejezdu. Do italského Savigliana se vydalo netradičně po silnici. Už na přelomu září a října odcestovaly do Itálie tři kamiony, ve čtvrtek vyjel poslední s čelem jednotky včetně kabiny.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Prestup na Trnavskom mýte by sa mal zlepšiť

Po rokoch chátrania sa bratislavskí cestujúci môžu tešiť na zlepšenie podmienok pri prestupe na Trnavskom mýte, ale aj pri prístupe na električkové nástupištia. Do jari 2018 sľubuje nový nájomca podchodu, spoločnosť Immocap Group, a. s., ktorá postavila i neďaleké nákupné centrum, komplexnú modernizáciu podchodu.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Grandi Stazioni ke kauze hlavního nádraží

Firma, se kterou nynější majitel nádraží, Správa železniční dopravní cesty (SŽDC), neprodloužila nájemní smlouvu, se také ohradila proti tvrzení SŽDC, že prodloužení smlouvy nedoporučil státní správě Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

Celou zprávu najdete na této stránce.

 

LEO Express ako prvý predáva lístky na nový GVD

Praha 19. október (vovlaku.sk) – Leo Express dnes začal s predajom na nový vlakový cestovný poriadok platný od 11. decembra 2016. Spoločnosť tak chce svojim zákazníkom umožniť pokojný nákup cestovných lístkov na sviatky, počas ktorých bývajú spoje často vypredané. Po novom budú vlaky zastavovať v stanici Praha-Libeň a výrazne zrýchlia na Slovensku.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Nejkratší mezinárodní železnice světa

V šumavském Novém údolí pár kilometrů za Stožcem funguje unikátní atrakce. Turisté se tam mohou svézt replikou parní lokomotivy po 105 metrů dlouhé železniční trati, která překračuje hraniční čáru s Německem. Údajně jde o nejkratší mezinárodní železnici na světě.  

Celou zprávu najdete na této stránce.

Tragické železničné nešťastie v Kamerune

Najmenej 53 mŕtvych a 300 zranených si dnes vyžiadala nehoda v Kamerune, pri ktorej došlo k vykoľajeniu osobného vlaku na jednej z hlavných železničných tratí. Informoval o tom kamerunský minister dopravy Edgard Alain Mebe Ngo'o, ktorého vyhlásenie priniesla agentúra AP.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Leo Express omezí spoje na Slovensko

Leo Express je prvním železničním dopravcem, který začal prodávat lístky na nový jízdní řád platný od 11. prosince. Cestující v něm čeká řada změn: od mírného zrychlení po nové zastávky i škrty některých spojů.

Celou zprávu najdete na této stránce.