V sezóně vyjede přes 6 500 cyklovlaků ČD

23.3.2016 15:00Zdroj: České dráhy - tisková zpráva

S nadcházejícími Velikonocemi začne na české železnici nová cykloturistická sezóna. Vlaky přepravují cestující s jízdními koly celoročně, ale od nadcházejících Velikonoc postupně vyrazí na tratě i několik cykloturistických vlakových speciálů a některé vlaky budou nabízet zvýšenou kapacitu pro přepravu jízdních kol.

České dráhy nabízejí přes 6 a půl tisíce spojů, ve kterých je možné přepravovat také jízdní kolo. Jedná se o dálkové expresy i regionální tratě od Aše po Mosty u Jablunkova, od Šluknovského a Frýdlantského výběžku na severu až po Horní Dvořiště na jihu. V kooperaci se zahraničními železnicemi je možné vydat se například na Dunajskou nebo Labskou cyklostezku a do dalších míst.

České dráhy nabízejí i několik cykloturistických speciálních spojů. Například nyní o Velikonocích opět vyjede populární "Cyklohráček" Praha - Hostivice - Podlešín - Slaný. Začne také posilování některých spojů do oblastí vyhledávaných cykloturisty. Mezi takové tratě patří např. linka Praha - Děčín, která sleduje populární cyklostezku Praha - Kralupy nad Vltavou - Mělník - Ústí nad Labem - Děčín.      

Služeb Českých drah ročně využívá okolo tři čtvrtě milionu cyklistů a  cykloturistů.

Další podrobnosti naleznete v přiložené tiskové zprávě.

Podrobné informace o službách pro cykloturisty naleznete také na www.cd.cz/cdbike.