Vianočný týždeň s tatranskými električkami

27.12.2021 8:00 Miroslav Sekela Zdroj: Veterán klub železníc

Vianočný týždeň s tatranskými električkami

Zažite jedinečnú jazdu Tatrami v historických električkách Kométa a Trojča. Cestovať popod končiare Vysokých Tatier v historickej električke Kométa z roku 1913 alebo historickej električke Trojča z roku 1969 je výnimočný zážitok pre každého návštevníka Tatier. Tatranské historické električky posilnia dopravu počas Vianoc, kedy budú v dňoch od 26.12.2021 do 2.1.2022 premávať medzi Popradom, Starým Smokovcom a Tatranskou Lomnicou.

Historické električky budú premávať podľa nasledovného cestovného poriadku:

Vďaka vlakvedúcim a sprievodcom v dobových rovnošatách z popradského Veterán klubu železníc zažijete svoju cestu tak, ako v časoch, keď historické električky Kométa a Trojča žali najväčšiu slávu na tratiach Vysokých Tatier.

Cenník cestovného na jazdy historických električiek:

Cestovné lístky na historické električky sa dajú zakúpiť u sprievodcov počas historických jázd alebo priamo v električke počas jazdy alebo online na stránke www.tatranskaelektricka.sk. Na jazdy neplatia žiadne režijné výhody, iné zľavy ani bezplatná preprava.

K dispozícii sú aj celodenné lístky, ktoré platia pre všetky trasy v deň zakúpenia. Celodenný lístok pre jazdy Trojčaťom stojí 10 €, pre jazdy Kométou stojí 12€.

Pre jazdu v historických električkách platia v súlade s protipandemickými opatreniami rovnaké pravidlá, ako pri cestovaní bežnými spojmi na tatranskej železnici. Organizátori jázd prosia cestujúcich o ich rešpektovanie.

Súvisiace trate

  • ŽSR-183: Poprad-Tatry - Starý Smokovec - Štrbské Pleso
  • ŽSR-184: Starý Smokovec - Tatranská Lomnica