Nový web VLAKY.NET

15.11.2018 8:00 Redakcia VLAKY.NET

Nový web VLAKY.NET

Viac ako 10 rokov uplynulo od predstavenia nášho doterajšieho dizajnu webu. Písal sa 16. december v roku 2007, kedy sme náš úplne pôvodný web prezliekli do nového dizajnu. Ten nám vydržal viac ako 10 rokov, čo je vo svete internetu skutočne veľmi dlhá doba. Vývoj vo svete internetu napreduje každým dňom, a náš web sa už dávno stal zastaralým.

Asi tou najväčšou zmenou, ktorá sa za tie roky udiala, je dostupnosť mobilných dát šikovných mobilných zariadení. Mobil už dávno neslúťi len na telefonovanie, vôčšina z nás ho používa na surfovanie po internete, online nákupy, komunikáciu s priateľmi cez sociálne siete. Je nás už viac ako polovica, ktorí si internetové stránky prezeráme cez mobily alebo tablety, kým klasické počítače či laptopy začínajú na fenomén dnešnej doby strácať. A práve pri tejto príležitosti sa dostávame k najväčšej zmene spojenej s novým dizajnom nášho webu. Náš web sa stal responzívnym, to znamená že sa rozložením jednotlivých elementov prispôsobuje veľkosti obrazovky, ktorú návštevník používa na prehliadanie stránok. Vďaka tejto funkcionalite si náš web budete môcť nielen ľahšie prehliadať v mobilnom zariadení, ale ľahšie budete môcť aj aktívne prispievať do našich online sekcií.

Niečo ubudlo, niečo nové pribudlo

Za uplynulých 10 rokov sa nezmenila len technológia, nepochybne sa zmenilo aj správanie sa užívateľov internetu. Rozmach tzv. sociálnych sietí, dostupnosť webhostingu či nástrojov na tvorbu vlastných webových stránok, nepochybne však aj zmena v životnom štýle tých, ktorí pred desiatimi rokmi aktívne pracovali na našich stránkach ... to všetko viedlo aj k tomu, že mnohé z našich sekcií prestali byť nielen žiadané ale vôbec aktualizované. Práve tieto sekcie nateraz zo stránok "zmizli", čo však ešte nemusí definitívne znamenať že sa sem vôbec nevrátia.

S novým dizajnom webu prichádza aj nová sekcia, ktorú sme nazvali Fotoblog - železnica v obrazoch. Táto sekcia prináša priestor pre všetkých našich registrovaných užívateľov, ktorí majú záujem sa podeliť o zaujímavosti z diania na železnici. Nielen z počítača ale aj z mobilu je možné v našej novej sekcii pridávať krátke obrazové aktuality o všetkom zaujímavom, čo sa železnici deje.

Upravili sme spôsob pridávania nových príspevkov do diskusie a burzy, tak ako je tomu aj vo fotoblogu. Pridávanie príspevkov je teraz rozdelené do 2 krokov, vďaka čomu by už nemalo dochádzať k situáciam kedy bol príspevok pridaný a obrázkové prílohy neboli uložené napr. z dôvodu veľkého objemu súboru. Svoje príspevky si teraz navyše môžete editovať do 10 minút od ich pridania.

Spomenie ešte jednu zmenu: naprieč všetkými sekciami sme zvýšili limit maximálnej veľkosti pridávaných fotografií.

Veríme, že na nový vzhľad našich stránok si zvyknete a že to bude pozitívna zmena pre čo najviac z nás. Ak pri prehliadaní nšich stránok narazíte na niečo čo nefunguje, dajte nám prosím o tom vedieť v diskusnej téme VLAKY.NET.


Náš web tak ako sme ho poznali viac ako 10 rokov - do septembra 2018

 

 

Súvisiace odkazy