Zvolen v premenách času

22.10.2014 8:00 Ondrej Krajňák

Zvolen v premenách času

Napísal mi riaditeľ redakcie magazínu VLAKY.NET krátky „dotaz nesmelý“, či by som nemohol prispieť nejakou reportážou do jej prázdnej zásobárne. Odpovedal som záporne. Vysvetľoval som to tým, že som dávno nebol na žiadnej akcii, ktorá by stála za zverejnenie. Moje dve nedávne a dlhodobo plánované akcie stroskotali na mojich zdravotných problémoch.

 

 

 

 

Najskôr to bola akcia Klubu historických koľajových vozidiel 29.8.2014. Dva motorové vozne M 131.1125 a M 131.1538 a prívesný vozeň Clm 5-2145 v tento krásny letný deň mali namierené ako Gemerský expres do Slavošoviec. Účastníci zájazdu sa potom peši vydali k tunelu, cez ktorý nikdy vlak neprešiel. Ale bezo mňa. Kým oni zdolávali s baterkami v ruke tento 2 400 metrov dlhý tunel, ja som ležal v nemocnici so žlčníkovými problémami.

Ďalšou akciou, ktorú mi prekazili zdravotné problémy, bol Národní den železnice v Břeclavi 27.9.2014. Pár dní pred akciou som dostal zápal achilovej šľachy. Namiesto cestovania a fotografovania vlakov som si doma s ortézou na nohe s ľútosťou predstavoval, aké to tam môže byť zaujímavé. Nuž ale, čo bolo bolo, čo nebolo, nebolo. Teraz som začal uvažovať, prečo som vlastne odpovedal PhDr. Zbyňkovi Zlinskému záporne.


Interný mail, ktorým to všetko začalo ...

To, že som nebol na akciách, nie je dôvod na to, aby som niečo z archívu nevybral a neskomponoval nejaký krátky report. Kto má doma stovky, možno tisíce fotografií hnacích vozidiel, ten si tému musí nájsť a niečo vytvoriť. A tak som začal prezerať moje albumy a napadlo ma, že napíšem niečo o mojich návštevách v stanici Zvolen a o tamojšom depe. Na úvod krátka informácia o histórii tejto stanice.

Železničná stanica Zvolen je rozdelená na osobnú a nákladnú stanicu. Nachádza sa južne od centra. Súčasná osobná stanica bola postavená v roku 1959 na mieste bývalej zastávky Zvolen hrad, kedy sa bližšie k centru mesta presunula z pôvodnej, východnejšie položenej stanice (dnes Zvolen – nákladná stanica). Železničná trať napojila mesto na sieť uhorských železníc už 18. júna 1871, kedy bol sprevádzkovaný úsek Lučenec - Zvolen. Dôležitá dopravná križovatka bola predurčená na výstavbu železničného depa, ktoré poskytovalo zázemie technike.


Výrez z dobovej pohľadnice

Zvolen je svojou polohou na križovatke významných ciest prirodzeným dopravným uzlom s nadregionálnym významom. Križujú sa tu významné trate z Nových Zámkov, z Košíc a z Vrútok, ktoré dopĺňajú trate z Čaty a z Diviak. Vo Zvolene sa oddeľujú trate rýchlikov, ktoré premávajú po stredoslovenskej (od Banskej Bystrice po Margecany) a juhoslovenskej transverzále medzi Bratislavou a Košicami.

Ja som túto stanicu navštívil niekoľko krát. Väčšinou pri cestovaní za určitým cieľom som sa tu zastavil a niečo nafotil. Cielene - na fotenie vlakov, som do Zvolena chodieval málo. Túto stanicu a depo mám rád aj preto, že tu je, resp. bola, vždy pestrá paleta rôznych vozidiel. A páči sa mi aj kulisa zámku v pozadí. Tak ako som už kdesi vo svojej dávnejšej reportáži uviedol, o vlaky som sa zaujímal od svojho detstva a stali sa mi osudnými aj počas môjho profesného života. Fotiť som začal vlaky až koncom deväťdesiatych rokov, kedy som sa začal zaujímať o rušne všetkých radov a typov.


210.017-0 a 210.012-1 vo Zvolene © Ondrej Krajňák

Zháňal som literatúru a písal som si stručné technické popisy všetkých typov. K tomu som chcel mať aj fotografiu prototypu, alebo rušňa s čo možno najnižším číslom. Tento úzky záujem ma pripravil o veľké množstvo fotografií pekných, dnes už väčšinou neexistujúcich rušňov. Stačil mi jeden záber z každého typu rušňa. A bola to strategická chyba. Až neskôr som začal fotiť aj iné rušne.

Najstaršiu fotku zo Zvolena mám z 27.8.1995. Vtedy som cestoval do Dudiniec na rekreáciu. Mal som pri prestupe dosť času, tak som zabehol do depa pozrieť, či tam nenájdem nejaký prototyp, alebo rušeň s nízkym číslom. A našiel som tam pomaranč 775.005-2 (01). Nič iné som nevyfotil. A určite bolo v tom čase depo plné zaujímavých strojov. Žiaľ. Je to údel úzkeho zamerania.


775.005-2 v RD Zvolen © Ondrej Krajňák

V jeseni roku 1996 som absolvoval niekoľko týždňové liečenie v Kováčovej pri Zvolene. Cez vychádzky a hlavne v nedeľu, keď bolo voľna viac, som mestskou dopravou chodieval na stanicu a čakal, či niečo zaujímavé neuvidím. Najviac som nafotil 9.9.1996 (02 - 08). Princeznú (09) som fotil o niekoľko dní neskôr. Počas môjho liečenia som bol na stanici vo Zvolene viac krát. Ale výsledok vidíte v priloženej galérii. Fotil som len dva razy - len to, čo ma momentálne zaujímalo a čo som potreboval. Veľká škoda. Zábery 10 - 13 vznikli v septembri 2000. Vtedy som trávil s rodinou dovolenku v Banskej Štiavnici a cez Zvolen sme chodievali na výlety do okolia. O tej dovolenke tu bola reportáž.

Asi najviac záberov za jeden deň strávený vo Zvolene som nafotil 5.9.2001 (14 - 32). V tento deň som cestoval do Zvolena na stretnutie s kamarátom Jirkom z Čiech, s ktorým sme si vtedy menili fotografie rušňov. Takých kamarátov, s ktorými sme si menili fotky (vtedy ešte klasické papierové), som mal viac. S Jirkom sme v ten deň nefotili len na stanici, ale boli sme i v depe. V tých časoch bolo depo prístupné. Nikto si nás nevšímal. Pokojne sme si chodili po celom areáli a fotili.


851.022-4 pri RD Zvolen © Ondrej Krajňák

Vidiac ako Jirka fotí všetky rušne, začal som si aj ja uvedomovať, že je dobré fotiť všetko, lebo raz tie zábery možno budem potrebovať. Tak som pomaly začínal s fotografovaním aj iných rušňov, nie len tých, ktoré boli predmetom môjho úzkeho záujmu. Je pravda, že v tých časoch sme si dvakrát rozmysleli čo fotíme a ako fotíme, aby sme záber nepokazili, alebo aby sme nefotili zbytočne, pretože sme fotili na drahý materiál.

Dva zábery (33 a 34) vznikli 8.7.2002. Cestoval som s rodinou do Bratislavy. Fotil som princeznú, ktorá nás ťahala do Bratislavy. Úspech som slávil aj v nedeľu 3.12.2006. V tom čase som bol na liečení v Turčianskych Tepliciach. V spomínanú nedeľu som sa vybral do Zvolena s jediným cieľom. Fotiť vlaky. Tak vznikli zábery 35 - 50. Aj v tento deň som sa pohyboval po depe bez akýchkoľvek problémov. Nikto ma nevyháňal, ani nekontroloval. Ktovie, ako to tam vyzerá dnes. Určite to strážia SBSkári.


840.001-2 v RD Zvolen © Ondrej Krajňák

Po tejto akcii nastala niekoľko ročná pauza. Necestoval som tým smerom niekoľko rokov. Až v roku 2013 som v rámci mojich výletov s lístkom SLOVAKRAIL cestoval z akcie, o ktorej som tu už tiež písal, práve cez Zvolen. Pri prestupovaní som urobil tri zábery (51 - 53). V roku 2014 som navštívil Zvolen dva krát. Prvý krát to bolo 30.4.2014, keď som s mojim bratom robil okružný výlet z Košíc cez Vrútky do Banskej Štiavnice. Domov sme sa vracali cez Zvolen. Večer pri prestupe bolo dosť času, tak som niečo na stanici pofotil (54 - 65).

Najčerstvejšie zábery (66 - 74) zo Zvolena mám z 10. mája 2014. Vtedy som bol vo Zvolene ako účastník narodeninovej jazdy VLAKY.NET. Aj o tejto akcii som tu zverejnil reportáž. Toľko o mojej obľúbenej stanici. V závere fotogalérie sú dobové fotografie, skenované z knihy Železnice na starých pohľadniciach, ktorej autorom je Peter Šimko.

Úvodná snímka: 736.001-9 pod zvolenským zámkom © Ondrej Krajňák

Galéria

Súvisiace trate

Súvisiace odkazy