Jazda historickým vláčikom cez mesto Turzovka v roku 2011

29.8.2011 8:00 Ing. Ján Paluch

Jazda historickým vláčikom cez mesto Turzovka v roku 2011

O trati 128 (Čadca - Makov), meste Turzovka, ako aj o železničných priecestiach križujúcich komunikácie na území tohto mesta z vás čitateľov už určite každý čítal. Preto v tomto malom článku by som sa s vami všetkými rád podelil tak trochu aj o historický zážitok, o kúsok nostalgie, ktorá sa na tejto trati konala cez víkend 13. a 14. augusta 2011.

 

 

 

Tú mali tunajší obyvatelia možnosť tiež pozorovať v rámci osláv „40. ročníka Beskydských slávností“, ktoré sú tradične spojené s „Turzovskými hodami“ a sa konali v termíne od 12. do 14. augusta 2011. V tomto článku som sa rozhodol zdokumentovať jazdu tohto nostalgického vlaku na kríženiach jednotlivých komunikácií so železničnou traťou prostredníctvom fotografii a pár videí, pri ktorých mi pomáhala moja priateľka. Dúfam, že sa vám tento malý článok bude aspoň trošku páčiť.

Akcia MAKOVSKÁ STRELA

Samotná akcia pod názvom „Makovská strela“ bola organizovaná „Spoločnosťou Považskej dráhy Žilina“ a spočívala v jazde historickej súpravy vedenou motorovým vozňom M131.1443 spolu s prípojným vozňom radu Blm v niekoľkých etapách. Prvá i posledná etapa jázd bola uskutočnená jazdou vlaku v úseku Žilina zriaďovacia stanica - Čadca - Turzovka - Makov, t. j. trate 127 (Žilina - Čadca) a 128 (Čadca - Makov). Ostatné etapy jázd prebiehali len na úseku Turzovka - Makov, úsek trate 128. Viac informácií o tom ako časovo prebiehali jazdy i o cene cestovného je v priloženom PDF dokumente, i keď musím poopraviť, že cena cestovného pre dospelého na úseku Čadca - Makov bola 2 € a nie 1 € ako uvádza plagát, v ktorom sa našlo pár preklepov.

Prezývka „MAKOVSKÁ STRELA“

Čo sa týka samotnej prezývky „Makovská strela“, tá vznikla počas prevádzky pôvodných motorových súprav na tejto trati v zložení motorového vozňa M262 (rad 830) a zvyčajne dvoch prípojných vozňov Bix (rad 020), ktoré tu jazdili cca od roku 1970 až do roku 2003. Prípojné vozne Bix boli koncom 90. rokov charakteristické ich zúfalým a rozpadajúcim sa stavom ako aj prekročenou dobou revízie najmenej 6 rokov od poslednej revízie (predpísané sú 3 roky) a dosť nebezpečné pre prepravu cestujúcich. Kompletne rekonštruované (exteriér i interiér) boli v rokoch 2001 a 2002, a v rokoch 2003 resp. 2004 zošrotované, pričom všetka vynaložená snaha na ich opravu bola akoby znevážená. Motorové vozne M262 boli koncom 90. rokov tiež málo udržiavané a charakterizované poruchovosťou, dosťkrát dochádzalo k poruchám na palivovom čerpadle a veľakrát sa stalo, že cestujúci si zaplatil cestu a vlak „skončil jazdu“ dakde v poli. Ich existencia skončila tiež v priebehu rokov 2003 a 2004.

Jazdy historického vlaku v zložení „M 131.1443 + Blm“ obrazom i zvukom

V tejto časti článku sú fotografiami i krátkymi klipmi zaznamenané prejazdy historickej súpravy vlaku v zložení motorového vozňa M131.1443 a prívesného vozňa radu Blm pri prechode jednotlivými železničnými priecestiami ako aj počas pobytu v stanici Turzovka.

Železničná stanica Turzovka - km 14,2

Železničné priecestie č. 1 - km 14,424

Video:
 
Železničné priecestie č. 2 - km 14,625
 
 
Video:
 
Železničné priecestie č. 3 - km 15,035
 
 
Video:
 
Železničné priecestie č. 4 - km 15,241
 
 

Železničné priecestie č. 5 - km 17,298

Video:

 Železničné priecestie č. 6 - km 17,832 a železničná zastávka Turzovka zastávka

Video:
 
Železničné priecestie č. 7 - km 18,110
 
 
Video:
Záverečné poznámky a poďakovanie 

Tento článok je len dokumentáciou skutočnosti trate, ktorá bohvie koľko ešte bude funkčná a dostupná pre prepravu cestujúcich, v žiadnom prípade tu nejde o nejaké odborné vysvetľovanie. Ide len o zachytenie dvojdňového návratu do minulosti prostredníctvom jednej akcie, ktorá bola veľmi pekná, a ktorej počasie celkom prialo, no podľa môjho názoru mohla byť trošku ešte viac premyslenejšia, čím by priniesla organizátorom väčší efekt v podobe návštevníkov ako bol, napr. cestovné mohlo byť rozrátané i na úseky medzi jednotlivými stanicami, plagát mohol byť skôr zverejnený a tým akcia skôr spropagovaná, čím by sa oslovilo viac ľudí, menšie časy čakania na obrat späť v Makove. Myslím, že určite by bolo oveľa viac pasažierov než bolo teraz, ale i tak verím, že snáď ak bude ešte nejaké budúce, bude táto akcia trošičku ešte podarenejšia. Týmto však nechcem vôbec nikoho za niečo kritizovať.

Zároveň za tento nezabudnuteľný zážitok a ďalšiu možnosť napísať po dlhom čase článok na aktuálnu udalosť veľmi pekne ďakujem organizátorom, všetkým účastníkom jazdy a v neposlednom rade i mojej priateľke, ktorá bola zároveň mojou asistentkou pri dokumentovaní tejto udalosti.

V článku sú použité nielen fotografie, ale i drobné videonahrávky, ktoré by mali byť v HD rozlíšení, no i napriek tomu sa nájdu nedostatky ohľadom kvality fotografií i videí za čo sa ja i moja asistentka ospravedlňujeme.

Odkazy:
  1. Mesto Turzovka - oficiálne stránky mesta
  2. Turzovka - mapa

Titulná snímka: Motoráčik do Žiliny prechádza mestom © Ing. Ján Paluch

Galéria

Súvisiace trate

Súvisiace odkazy