Lupkowským tunelom do Poľska, nevšednou jazdou za moderným umením (pozvánka)

30.6.2011 8:00 Mgr. Ľubomír Lehotský Zdroj: KHKV

Lupkowským tunelom do Poľska, nevšednou jazdou za moderným umením (pozvánka)

Milí priatelia nostalgických jázd a historických vlakov. KHKV vás opäť pozýva na nevšedný výlet dňa 30. júla 2011. Tentoraz si to naša motorová Magda namieri do Medzilaboriec a Lupkówa v susednom Poľsku. Historický motorák M 131.1125 už v zahraničí bol (Maďarsko, Ukrajina, Rumunsko), no v Poľsku zatiaľ ešte nie. Bude to jeho premiéra.

V čase, keď píšem tieto riadky, nie je ešte všetko úplne jasné (vybavovanie takejto jazdy nie je jednoduché), preto nás prosím pochopte, a vedzte, že ZMENA PROGRAMU JE VYHRADENÁ!



TURISTICKÝ VLAK a KYVADLOVÉ JAZDY

Naše plány sú však takéto: Z Košíc vyrazíme turistickým vlakom o 7.30 hod. Prosíme, aby ste boli pri vlaku najneskôr o 7:15 hod. Budeme sa snažiť podľa cestovného poriadku doraziť včas do Medzilaboriec. Ak to podmienky dovolia, urobíme na trati aspoň jednu foto-zastávku.

Po príchode do Medzilaboriec všetci cestujúci povinne vystúpia!  Miesto uvoľnia domácim obyvateľom, ktorých budeme voziť na kyvadlovej jazde do bývalej zastávky a výhybne Vydraň a späť.

MEDZILABORCE – UMENIE A OBČERSTVENIE

Cestujúci si čas môžu skrátiť prehliadkou Múzea moderného umenia Andy Warhola v Medzilaborciach, prehliadkou mesta, unikátneho pravoslávneho chrámu v blízkosti múzea, či originálneho mini-skanzenu. Vstupné do múzea Andy Warhola nie je vysoké, no rokujeme so zriaďovateľom o možnosti zľavnených vstupeniek.

Po tejto prehliadke sa môžu vrátiť opäť na železničnú stanicu Medzilaborce, kde by malo byť pripravené občerstvenie v podobe gulášu a kofoly. Tí, ktorí budú mať zásob dosť, môžu vyčkať vlak aj na zastávke Medzilaborce – mesto do chvíle, kým nevypravíme mimoriadny foto-vlak do hraničného tunela a Lupkówa. Cestujúci, ktorí si kúpia lístok z Košíc, budú mať túto jazdu v cene lístka. Ostatných vyjde na 5 €.

LUPKÓWSKY TUNEL

Časy odchodu do Lupkówskeho tunela sa môžu ešte meniť, nakoľko rokujeme s poľskou stranou o možnosti zájsť vlakom až do stanice Komancza. Ak by sa to nepodarilo, platia časy na plagáte.

Urobíme niekoľko foto-zastávok: Na stanici Lupków (obeh osobného motorového vlaku) a tiež pred a za tunelom. Ak nám to čas dovolí, tak aj v miestach bývalej výhybne Vydraň.



REZERVUJTE SI MIESTA!

Milí cestujúci. Vzhľadom na veľký záujem o túto jazdu, prosím, rezervujte si miesta čo najskôr na našej e-mailovej adrese: khkv@khkv.sk. Zároveň sledujte náš web. V polovici júla by sme Vám mohli podať už presné a konečné informácie.

Pri svojej objednávke zadajte meno, počet lístkov detské /dospelé; jednosmerné / obojsmerné; rodinné... Uveďte svoju adresu, tel. alebo mobilný kontakt a miesto nastúpenia. Počas jazdy je nutné riadiť sa pokynmi organizátora a dodržiavať pravidlá bezpečnosti. V prípade porušenia si organizátor vyhradzuje prerušiť program, alebo takýchto cestujúcich z vlakovej prepravy vylúčiť. Ďakujeme za porozumenie a tešíme sa na Vás.

Súvisiace trate

  • ŽSR-190: Košice - Čierna nad Tisou - Čop (UA); Kalša - Trebišov; Sátoraljaújhely - Slovenské Nové Mesto
  • ŽSR-191: Michaľany - Medzilaborce - Lupków (PL)

Súvisiace odkazy