Rozhodnutie PMÚ o pokute pre ZSSK Cargo bolo doručené správne

17.1.2006 12:27 -po- Zdroj: SITA

Rozhodnutie PMÚ o pokute pre ZSSK Cargo bolo doručené správne

Najvyšší súd SR rozhodol, že Protimonopolný úrad SR (PMÚ) postupoval správne pri doručení prvostupňového rozhodnutia o uložení 30-miliónovej pokuty pre zaniknutú Železničnú spoločnosť, a.s., ktorej právnym nástupcom je Železničná spoločnosť Cargo Slovakia, a.s.

Informoval o tom hovorca PMÚ Miroslav Jurkovič s tým, že prípad sa viaže na zneužívanie dominantného postavenia na trhu s bezpečnostnými plastovými plombami. "Železničná spoločnosť, a.s. totiž nestihla lehotu určenú na odvolanie a na súde namietala zlé doručenie rozhodnutia," skonštatoval Jurkovič.

PMÚ rozhodol o pokute vo výške 30,052 mil. Sk pre ZSSK v polovici roka 2004. Podľa úradu si totiž ZSSK vynucovala používať na vagónové zásielky výlučne ich plomby. Vyrubenú pokutu už právny nástupca firmy, spoločnosť ZSSK Cargo, zaplatil. Či je ešte možnosť, aby ZSSK Cargo získala zaplatenú pokutu späť, však Jurkovič nechcel komentovať. "V rámci konania nešlo primárne o vrátenie pokuty, ale o to, či boli dodržané termíny," uviedol Jurkovič.

Súvisiace odkazy