Rušeň 185.541 s novým náterom

22.2.2005 22:53

Rušeň 185.541 s novým náterom

Nemecko - 4. februára bol dodaný do firmy Rail4chem viacsystémový rušeň 185.541 od firmy Bombardier s náterom European Bulls so schválenými bezpečnostnými skúškami pre Nemecko, Rakúsko a Švajčiarsko.

V rámci slávnostného predstavenia v Kasseli (Nemecko) hodnotili zástupcovia European Bulls dodanie rušňa ako ďalší pokrok v ešte mladej histórii aliancie. S novým rušnom sa prvý raz firma viditeľne prezentuje na európskej železničnej sieti. V ďalších dvoch mesiacoch majú byť pre firmu Rail4chem dodané ďalšie dva rušne radu 185. Okrem toho v marci bude nasadený aj prvý rušeň LTE v nátere European Bulls a pravdepodobne v marci začnú dva rušne radu 189 so schválením jazdiť pre Taliansko, Nemecko a Švajčiarsko a plniť svoju službu na trase Brescia – Rotterdam.

2. februára bol založený nový prepravca European Bulls pod vedením rakúskej LTE v kooperácii s českým Viamontom medzi Českom a Rakúskom.

European Bulls je aliancia piatich európskych železničných prepravcov z Nemecka, Talianska, Rakúska, Španielska a Čiech. -rp-, -hb-