Dopravné správy

S ČD na sobotní „Pochod Praha – Prčice“

České dráhy výrazně posílí dopravu na 49. ročník Pochodu Praha – Prčice, který se koná už tuto sobotu 17. května 2014. Pro pěší i cyklisty je připravena řada různě dlouhých tras, např. z Čerčan, Benešova, Bystřice, Olbramovic, Votic, Střezimíře, Tábora nebo Sedlčan. Do všech těchto míst je možné se přepravit posílenými i mimořádně zavedenými vlaky Českých drah. Některé ranní rychlíky mezi Prahou a Českými Budějovicemi budou mimořádně zastavovat ve stanici Střezimíř, všechny odpolední rychlíky pak ve stanici Heřmaničky. Účastníci pochodu mohou využít speciální „Celodenní jízdenku – region Středočeský / Prčice“ za 149 Kč, která bude platit v den pochodu ve 2. třídě všech vlaků ČD v širší oblasti Středočeského kraje.

Podrobnosti včetně jízdního řádu mimořádně vypravených vlaků naleznete v přiložené tiskové zprávě.

DPB vás dovezie na „Noci múzeí a galérií“

V sobotu 17. mája 2014 v čase od 10.00 do 24.00 sa uskutoční ďalší ročník podujatia Noc múzeí a galérií. Pre ľahšiu orientáciu prinášame návštevníkom podujatia prehľad múzeí a galérií a ich dostupnosť linkami mestskej hromadnej dopravy.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Dění na Ukrajině ohrožuje pražské opravny tramvají

Pražské Hostivařské opravny tramvají (OZT) začínají Dopravnímu podniku hlavního města Prahy vydělávat peníze. V loňském roce získaly externí zakázky ve výši zhruba 61 milionů korun, o rok dříve to přitom bylo 48 milionů. O další desítky milionů v tuto chvíli podnik přišel kvůli napjaté situaci v Ukrajině. 

Celou zprávu najdete na této stránce.

18. mája 2014 poteší podujatie „Mašinparáda“

Víkend pre malých aj veľkých, laikov i nadšencov železníc ponúka statickú expozíciu v priestoroch Múzea liptovskej dediny v Pribyline. Nájdete tu zbierku historických koľajových vozidiel, tvorivé dielne i súťaže pre deti. Hlavnými bodmi programu bude slávnostné zakúrenie v parnom rušni Kačena a dobrodružná cesta vláčika Tomáša.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Zájem o cestování vlaky ČD roste již pátým rokem

České dráhy zaznamenaly za období leden až březen letošního roku další růst počtu cestujících o +1,4 % ve srovnání se stejným obdobím loňského roku. Celkem tak v 1. čtvrtletí 2014 přepravily 41,4 mil. cestujících.

Zájem o služby Českých drah roste trvale již od roku 2009, kdy bylo přepraveno 163 mil. cestujících za rok. V loňském roce to bylo již o cca 6 milionů osob více. České dráhy přepravily v roce 2013 celkem 169,3 milionu cestujících. Rostl také přepravní výkon z 6 462 mil. oskm v roce 2009 na 6 924 mil. oskm v loňském roce.

Růst cestujících zaznamenává především příměstská doprava a doprava v rámci integrovaných dopravních systémů. Pozitivně se vyvíjí také dálková doprava, kde České dráhy zaznamenávají zájem o cestování např. ve vlacích SC Pendolino mezi Prahou a Ostravskem, ale také ve směru na západ Čech. Nárůst cestujících v řádu procent, u některých spojů až v řádu desítek procent, se v posledních týdnech (ale již mimo sledované 1. čtvrtletí) týká také linky Praha – Brno.

Zájem o cestování spoji Českých drah v řadě oblastí souvisí s nabídkou komfortnějšího cestování v moderních soupravách. České dráhy již uvedly do provozu všechny dříve objednané motorové jednotky RegioSpider (Regio Shuttle od Stadler), RegioShark (LINK 2 od Pesa) a elektrické jednotky City Elefant (Škoda) a RegioPanter (Škoda). Na lince Praha – Brno již začal zkušební provoz moderních expresních souprav ČD railjet a v brzké době se rozšíří na další spoje a od poloviny června také do Rakouska. Pokračuje také modernizace rychlíkových souprav a letos začne obnova příměstských vlaků v Jihomoravském kraji.

Nočných spojov z ČR na Slovensko bude menej

České dráhy (ČD) znížia od decembra o tretinu počet nočných spojov, ktoré jazdia medzi Prahou a Košicami. Informuje o tom internetový portál iDNES. Pre nedostatok cestujúcich skončí rýchlik Excelsior, ktorý odchádza z Prahy každý deň o polnoci. Súčasťou zmien bude aj premenovanie vlakov. Namiesto rýchlikov Šírava a Excelsior bude jazdiť Bohemia. Názov rýchlika Slovakia zostane.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

„Hellas Express“ opět spojuje Bělehrad a Soluň

Od 9. května 2014, číslo vlaku 335, jezdí na relaci Bělehrad (- Skopje) - Soluň s odjezdem z Bělehradu v 18.45 hod. a od 10. května 2014, číslo vlaku 334 na relaci Soluň (- Skopje) - Bělehrad s odjezdem ze Soluně v 15.52 hod. Do budoucna je možnost zavedení přímých vagonů z České Republiky, Slovenska a Ruska.
 

Jízdní řád:
 
334  Hellas Express 
 
Thessaloniki 15:52, Skopje 19:55 - 20:10, Niš 01:09 - 01:21, Lapovo 03:30 - 03:32, Beograd 05:33
 
335  Hellas Express  
 
Beograd 18:45, Lapovo 21:03 - 21:08, Niš 23:25 - 23:41, Skopje 04:44 - 05:06, Thessaloniki 11:10
 
Zaslal: Dimitar Hadži Nikolov, Hradec Králové

EÚ hodnotila účinnosť projektov vo verejnej doprave

Európsky dvor audítorov vydal správu Účinnosť projektov v oblasti mestskej verejnej dopravy podporovaných Európskou úniou, ktorá hodnotí 26 rozvojových projektov financovaných z eurofondov v rokoch 2000 – 2013. Analyzované projekty boli realizované v 11 mestách v piatich členských štátoch – v Španielsku, vo Francúzsku, v Taliansku, Poľsku a Portugalsku.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Stavbu metra v Bratislavě zastavila revoluce

Letos uplynulo čtyřicet let od zahájení provozu pražského metra. Málokdo však ví, že podobné výročí slaví i bratislavské metro. V roce 1974 zde byla totiž odsouhlasena výstavba metra sovětského typu. Plán se tehdy ukrýval pod názvem "rychlostní dráha", neboť metro směly mít v SSSR pouze metropole. Stavět se začalo v roce 1988, revoluce a nedostatek financí nakonec sen o bratislavské podzemce smetly se stolu.

Celou zprávu najdete na této stránce.

O podchode pod traťou v žilinskom Budatíne

Pripravujem tému o plánovanom železničnom podchode v žilinskom Budatíne. Ľudia si v súčasnosti krátia cestu cez koľaje - deti i návštevníci hradu. Prosím, napíšte mi:
1. V Budatíne vraj pôvodne žiadali o priecestie, ZSR im nevyhovelo. Prečo?
2. S podchodom ZSR súhlasilo. V akom je štádiu a kedy by sa mal postaviť?

Odpoveď nájdete na tejto stránke.

Stávající podjezd v Bohumíně nahradí přejezd

V Bohumíně na Karvinsku se ode dneška na zhruba rok uzavřel železniční podjezd v Drátovenské ulici. Přestavbou z něj vznikne úrovňový přejezd se závorami. Stavba má stát kolem 70 milionů korun, řekla ČTK mluvčí bohumínské radnice Lucie Balcarová.

Celou zprávu najdete na této stránce.

DPB chce zvýšiť kvalitu poskytovaných služieb

Bratislavčania môžu vyjadriť svoj názor na cestovanie v mestskej hromadnej doprave (MHD). Dopravný podnik Bratislava (DPB) totiž spolu s audítorskou firmou KPMG zostavil anonymný dotazník na internete, v ktorom sa respondentov pýta na ich spokojnosť s cestovaním. Tvrdí, že chce takto zvýšiť kvalitu poskytovaných služieb. Na záujemcov čaká celkovo 17 otázok.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Ohrozí vládní škrty železniční stavby?

Ministerstvo dopravy má příští rok ve srovnání s letošním rozpočtem ušetřit 2,5 miliardy korun. Předpokládá to změněný návrh státního rozpočtu na rok 2015. Původně škrty oproti letošnímu hospodaření činily přes osm miliard korun. Jen ze státního rozpočtu (bez peněz z Evropské unie a dalších dotací) má doprava hospodařit se 27,8 miliardy ko­run.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Nitrianska stanica bude (o trochu) krajšia

Nitrianska železničná stanica sa po dlhých rokoch dočká aspoň čiastočnej obnovy. Železnice v najbližších mesiacoch zrekonštruujú čakáreň a pánske toalety, kúpia nové lavičky a plánujú vymeniť aj osvetlenie vo vstupnej hale, pretože je slabé. Celková investícia by mala dosiahnuť 20- až 25-tisíc eur.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Ústecko si pomohlo penězi z EU, bohužel i nečistě

Vstup Česka do Evropské unie, od kterého uplynulo deset let, pomohl Ústeckému kraji hlavně získanými dotacemi. Šly do rozvoje infrastruktury či na nová sportoviště. Odvrácenou stranou jsou machinace s evropskými penězi, za něž už byl odsouzen jeden z exšéfů dotačního úřadu.

Celou zprávu najdete na této stránce.

„Ohovárača“ spoločnosti ZSSK Cargo súd neumlčal

Poškodzuje dobrú povesť Carga. To je dôvod, pre ktorý štátny nákladný železničný prepravca zažaloval na prešovskom okresnom súde Ondreja Mateja, šéfa Inštitútu dopravy a hospodárstva, ktorý bol aj poradcom bývalej premiérky Ivety Radičovej.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Čína plánuje železniční spojení se severní Amerikou

Čína zvažuje výstavbu vysokorychlostní železnice do Spojených států. Trať by podle návrhu začala v severovýchodní Číně, pokračovala Sibiří a následně tunelem pod Tichým oceánem až do Kanady a USA. Svou délkou by s přehledem překonala i Transsibiřskou magistrálu. 

Celou zprávu najdete na této stránce.

Staré a nové zvučky na železničných staniciach

Náš seriál o zrušených železničných tratiach zakončíme dnes kuriózne. Reč bude o zvučkách, ktoré sa zo staničných ampliónov ozývajú tesne pred hláseniami o príchodoch a odchodoch vlakov. Aj tieto zvučky totiž v ostatných rokoch prešli istými zmenami. Akými? Na to sa už odborníka Vladislava Kuruca opýtal Michal Herceg.

Celý rozhlasový príspevok nájdete na tejto stránke.

Důvěra investorů v ČD Cargo, a.s. je zpět

Investoři ČD Cargo, a.s. využili možnosti předčasného splacení první emise dluhopisů ve výši 342 mil. Kč z celkového objemu 1 mld. Kč. Uvedená hodnota žádostí je podstatně nižší, než společnost ČD Cargo, a.s. v souvislosti s touto operací očekávala. To značí, že důvěra investorů v ČD Cargo, a.s. je po zahájené restrukturalizaci v roce 2013 a jejího pozitivního dopadu na hospodaření společnosti, stabilizována. ČD Cargo má v současnosti zajištěnou dostatečnou likviditu, na kterou uvedená výplata nebude mít dopad.

Aj stavba zastávky MHD sa na Slovensku dá zbabrať

V Devínskej Novej Vsi sa podarilo zrekonštruovať trojicu zastávok na Istrijskej ulici. K nedávno zrekonštruovanej zastávke Uhrovecká pribudla revitalizovaná zastávka Novoveská s dvomi nástupišťami. Všetky tri zastávky majú jedno spoločné: sú vybudované nevhodne a namiesto zlepšenia nastupovania a vystupovania ho zhoršili.

Celú správu nájdete na tejto stránke.