Vítejte v novém roce!

1.1.2012 0:00

Vítejte v novém roce!

Už i do našeho časového pásma dospěla ona slavná půlnoc, která nutí lidstvo k chování jindy nebývalému a netolerovanému, a na časoměrných přístrojích všeho druhu naskočil nový letopočet. Uši nám zaléhají petardami, oči jsou oslňovány rachejtlemi a mysl je povznesena bublinkami sektu. Co na tom, že kdesi v pozadí toho všeho jásotu číhá jistota příchodu dnů všedních.

 

 

 

Vítejte v novém roce! Jak snadno se to napíše nebo vysloví a jak libě to vypadá či zní. Jenže je-li to přivítání do ráje či do pekel, to nikdo z nás dopředu neví. Zkušenost nám našeptává, že to nejspíš bude tak nějak na půl – život není černobílý a každý rok přináší své slasti i strasti. Jde ovšem o to, v jakém poměru se toho dobrého a zlého každému jedinci dostane – a neméně důležité je, jak se dokáže se svým přídělem vyrovnat. Je tudíž na místě přát si do nového roku nejen štěstí, ale také vyrovnanou mysl, ne-li rovnou pevné nervy. Na samém jeho prahu se však jen z jeho příchodu veselme a vážné myšlenky na to, co nám přinese, odložme.

Stejně tak může ještě pár hodin počkat to obvyklé ohlížení se zpět, bilancování prožitků roku minulého. Jistě jsme v jeho průběhu všichni zažili chvíle šťastné i nešťastné, úspěchy i neúspěchy, pocity spokojenosti i nespokojenosti. Jestliže zjistíme, že ne vše se zdařilo podle našich představ a přání, není třeba lkát nad rozlitým mlékem, ale snažit se dosáhnout jejich naplnění v roce právě se zrodivším. Jedině tak si budeme moci říci na jeho konci, že jsme ve svém usilování neustrnuli. A to je také zásada, kterou se snaží řídit ti, kdož pro vás připravují stránky internetového magazínu VLAKY.NET a v novém roce vás vítají slovy redakčního poety:

Vítejte v roce 2012 na vašich oblíbených stránkách a buďte tu stále jako doma!

Vaše redakce

Súvisiace odkazy