ZSSK sa svojou novou internetovou stránkou približuje k zákaznikovi

1.12.2006 17:15 -mm-

ZSSK sa svojou novou internetovou stránkou približuje k zákaznikovi

Železničná spoločnosť Slovensko, a.s., spustila dňa 1.12.2006 svoje nové internetové stránky. Na adrese www.slovakrail.sk nájdete čerstvo zverejnené internetové stránky spoločnosti osobného železničného dopravcu, ktoré sa svojim designom a obsahom priblížili k svojim zákazníkom.

Počas našej existencie sme už raz o nových internetových stránkach Železničnej spoločnosti Slovensko, a.s. informovali. Vtedy sa však jednalo o jednoduchú úpravu vtedajšej stránky nákladného železničného dopravcu Železničnej spoločnosti Cargo Slovakia, a.s.

 

Jednoducho a elegantne

Pri mojej prvej návšteve nových stránok ZSSK ma príjemne oslovil vzhľad tejto stránky. Graficky jednoduchá ale zároveń zaujímavá a prijemná prezentácia spoločnosti pôsobí prehľadne a dynamicky. V hornej časti stránky zaujme zimne ladená koláž so záberom na rušeň 350 002 ZSSK pri jazde zasneženou krajinou doplnenú o animáciu usmiatych ľudí a slogan spoločnosti. Grafický prvok svojim obsahom zaujme nie len znalých fanúšikov železníc ale aj bežného cestujúceho a pri pohybe po sekciách stránky sa obmieňa.

Použitie korporátnych farieb posilňuje identitu značky ZSSK a jej povedomie v očiach jej klientov. Farby použité na stránke su príjemne zladené a zároveň dostatočne opticky oddeľujú jednotlivé časti stránky a zvýrazňujú dôležité informácie.

 

Z prezentácie "malej firmy" sa stáva portál

Železničná spoločnosť Slovensko, a.s. zverejnením svojich nových internetových stránok urobila veľký krok k tomu, aby postupom času sa stránka stala nie len zdrojom informácii o spoločnosti, ale portálom pre svojich zákazníkov, ktorí by stránku používali nie len na elektronické nakupovanie cestovných dokladov ale aj ako zdroj rôznych informácii o cestovaní a o mestách, kam ich Železničná spoločnosť Slovensko môže dopraviť.

Podľa našich informácii sa počas nasledujúcich dní, týždňov a mesiacov bude stránka doplňať ďalšími informáciami a rubrikami. Nemali by medzi nimi chýbať informácie o mestách a iných turisticky zaujímavých miestach kde Železničná spoločnosť Slovensko prevádzkuje osobnú dopravu ako dôležité telefónne čísla, informácie o prestupovaní, kultúrnych a spoločenských podujatiach, počasí. Doplnené by mali byť aj rôzne galérie, ďalšie radenia vlakov a iné užitočné informácie pre cestujúcich.

O orientácii stránok na cestovateľský portál svečí aj fakt, že okrem cestovných lístkov sa priamo zo stránok ZSSK bude dať zakúpiť aj letenka, rezervovať ubytovanie, automobil či poistenie. Z tohto pohľadu sa ZSSK rozhodlo nasledovať trendy v oblasti stránok moderných západoeurópskych železničných, leteckých, či autbusových dopravcom, ktorí ponúkajú rezerváciu komplexných služieb na jednom mieste.

Online predaj cestovných dokladov

Stránka www.kvc.sk na ktorej sa v minulosti dali zakúpiť cestovné doklady na vybrané vlaky ZSSK vyššej kategorie je v súčasnosti v rekonštrukcii. Pôvodný predaj cestovných lístkov cez internet bol ťažkopádny a preto aj menej využívaný. Redesign stránok KVC by mal priniesť doteraz chýbajúcu prehľadnosť a jednoduchosť rezervácie a platby za cestovný doklad cez internet. V budúcnosti v spolupráci s inými partnermi z oblasti cestovného ruchu aj tzv. "dynamic packaging" umožnujúci napríklad rezerváciu cestovných lístkov na vlak, požičanie osobného automobilu a rezerváciu ubytovania v cieli cesty. A to všetko na jednom mieste a s jednou platbou za celú rezerváciu.

Skvalitnením internetových stránok sa Železničná spoločnosť Slovensko dostáva na úroveň západoeurópskych či svetových cestovateľských portálov. Na upevnenie svojej pozície by však ZSSK mala pokračovať v započatom trende. Jazykové mutácie stránky by privítali zahraniční turisti. 

Svoj názor na nová stránky Železničnej spoločnosti Slovensko, a s. môžeš vyjadriť v tejto ankete alebo v diskusii...

Súvisiace odkazy