Detským parovlakom do Lamača

10.12.2005 17:13 Marian Rajnoha, Pio

Detským parovlakom do Lamača

Múzejno-dokumentačné centrum pripravilo na víkend 10 a 11. 12 2005 každý deň po dve jazdy parným vlakom z Bratislavy hlavnej stanice cez tunel do Lamača spojené s mikulášskym programom pre deti. Pri prvej z nich sme sa aj my VLAKYNEŤÁCI zúčastnili.

Avšak len ako fotovači pri obidvoch koncoch tunela. Desať minút pred odchodom vláčiku z  Múzea dopravy M@jo dorazil na stanicu, kde stretol Maya, Koka, Nicka a Pia s dvojičkami a pripravenými objektívmi na zachytenie tejto už tradičnej udalosti. Mayo, Pio, Víchrica a Uragán už mali za sebou bleskovú návštevu Dopravného múzea a modelárskeho vozňa. V múzeu sa to hemžilo Mikulášmi. Keďže nemali v pláne absolvovať jazdu, tak sa pred odchodom vybrali na lamačské zhlavie stanice.

Z hlavnej stanice vlak zložený z jedného F a štyroch Ci vozňov ťahala Karkulka T444.0060. Na konci pokojne fučala parná mašinka 331.037. Len čo vlak zmizol v Lamačskom tuneli I., kopa dymu skryla aj skupinku VLAKY.NET, ktorá sa pobrala cez tunel za ním, odfotiť ho z lamačskej strany.

Stihli to len tak, tak, bezprostredne po vylezení z tunela prehučal tunelom nákladný vlak. Pri lamačskom portáli sa rozostavili na rôzne strategické miesta. Víchrica a Uragán vyliezli nad tunel a skúmali tunel z vrchu. Po chvíľke čakania sa z oblúku za kúdolov dymu vyvalil vláčik plný detí.

M@jo s Nickom ho zostali čakať na bratislavskej strane. Chvíľa čakania, pohľad na hodiny a už mal mať odchod z Lamača späť keď sa už objavila 331.037 pri vchode do tunela. Tentokrát na čele a Karkulka vzadu. Tunelári sa vracali späť už turistickým pochodom ponad tunel. Neverili by ste aký náročný môže byť pochod v strede hlavného mesta. Našťastie sa nikomu nič nestalo a akciu sme zakončili šťastne na peróne hlavnej stanice.

Ešte zopár fotiek a parovláčik ukončil svoju prvú jazdu v Múzeu dopravy.

Galéria

Súvisiace trate

  • ŽSR-110: Bratislava - Kúty - Břeclav (CZ)

Súvisiace odkazy