Jak jsem se nemohl zúčastnit prezentace vodíkového vlaku v Ústí nad Labem

9.6.2022 8:00 Helmut Böhme

Jak jsem se nemohl zúčastnit prezentace vodíkového vlaku v Ústí nad Labem

Protože se na vlaky.net objevily jenom fotky vodíkového vlaku ve fotoblogu, jel jsem 25.5.2022 do Ústí nad Labem s úmyslem nafilmovat jeho prezentaci. Ale člověk myslí a politici mění.

 

 

 

Protože jsem měl po příjezdu Railjetem ještě dost času, přesunul jsem se autobusem MHD na nádraží Střekov.


Ústí nad Labem-Střekov, Regiojet do Děčína a nákladní vlaky

Přitom revizor nedokázal skenovat QR-kód mé celodenní jízdenky, to se podařilo až jeho kolegovi. Na nádraží přijížděly jeden nákladní vlak za druhým a postupně obsadily skoro všechny koleje.


Hurvínek Zubrnické muzeální železnice

Člen Zubrnické muzejní železnice si koupil totálně počmáraný vlek a chce ho rekonstruovat. Hurvínek se potom vydal do Velkého Března.

Dění na nádraží jsem filmoval na https://youtu.be/xAaXBE3D6CI


Ústí nad Labem hl.n., městský slon v nových barvách PID do Prahy Masarykovo nádraží a přípojný panter do Děčína

Protože začalo pršet, jel jsem zpět na hlavní nádraží a přečetl jsem si zakoupený časopis Dráha č. 5/2022.  Podle plakátu měl jet vodíkový vlak po příjezdu z Děčína na západní nádraží a tam měl být v 12:30 h připraven k prezentaci. Proto jsem jel vlakem v 11:58 h na západní nádraží, kde mě upozornil starší fotograf, že viděl vodíkový vlak jet na jih a spekuloval o tom, že možná přijede tunelem.

Bylo to ale jinak. Objevilo se červené auto, vyskočil Petr Toman ze ZMZ a oznámil nám, že prezentace je přeložená na hlavní nádraží a na západním se objeví až v 14:15 h. Nadávající jsme se vrátili na hlavní nádraží, kde papaláši své projevy bohužel už ukončili.


Zleva: Primátor Děčína , Primátor Ústí nad Labem, D. Kurucz z Alstomu a hejtman Schiller

Co tam možná zaznělo, lze sledovat ve videu z prezentace v České Třebové  a z tiskové zprávy regionu Ústí nad Labem.


Ústí nad Labem západ

Tak jsem filmoval na hlavním nádraží a potom jsem se přesunul na západní nádraží. Po příjezdu vodíkového vlaku jsem očekával, že bude nějaký odborný výklad, ale nic se nestalo…


Kurucz v 1. třídě

… a pan Kurucz se jenom uvelebil v 1. třídě.


Zdymadlo

Znechucený jsem se přesunul autobusem ke zdymadlu, kde ale moc vlaků neprojelo, a protože foukal docela silný vítr, vzdal jsem to a jel jsem vlakem do Děčína.


Děčín hl.n.

Aspoň se tam objevila zajímavá vozidla.


Stávkující Regionova a lokomotivy IDS Cargo

Zatímco lokomotivy IDS Carco posunovaly z odstavné koleje 1a a potom se vydaly do Děčína-východu, Regionova s odjezdem v 18:36 h odmítla odjet. Tak byla nahrazená dobrým starým 810 odjíždějící se 30ti minutovým zpožděním. Railjetem jsem se potom vrátil domů.