Rajecká Anča 2021

11.8.2021 8:00 Miroslav Sekela Zdroj: Považské múzeum

Rajecká Anča 2021

Rajecká Anča vyrazí zo Žiliny do Rajca tento rok už po jedenástykrát. Tradičná jazda historických vlakov na trati Žilina - Rajec, organizovaná Považským múzeom a Spoločnosťou Považskej dráhy Žilina, sa tento rok uskutoční počas víkendu 14. a 15. augusta 2021. Po oba dni budú na trať vypravené dva páry historických vlakov.

Súprava historických vlakov bude tvorená motorovými vozňami M 131.1443 a M 152.0160, o ktoré sa stará Spoločnosť Považskej dráhy Žilina. Počas jazdy bude cestujúcim vyhrávať skupina Dlhopoľskí heligonkári. Atmosféru vo vlaku spríjemnia zamestnanci Považského múzea v dobových kostýmoch. Cestujúci navyše budú môcť využiť 20% zľavu zo vstupného do Múzea dopravy v Rajeckých Tepliciach

Jednosmerné cestovné:

  • dospelí - 2 €
  • deti 6 - 15 rokov - 1 €

Cestovné lístky sa predávajú pri nástupe do vlaku. Vo vlaku neplatia cestovné doklady iných dopravcov. Rezervácia miest nie je možná.

Cestovný poriadok historických vlakov nájdete na priloženom plagáte.

Po kliknutí na obrázok sa v novom okne otvorí plagát v pôvodnej veľkosti.

Cestujúci, ktorí prichádzajú vlakom do Žiliny do Rajca, môžu na pylónoch žilinskej estakády obdivovať ojedinelú graffiti galériu historických vlakov, ktoré realizuje žilinský umelec Denis Valášek, známy pod značkou Artwall. Ambíciou umelca je namaľovať celkovo 10 malieb na pylóny.


zdroj: www.zilinak.sk

Autor titulnej fotografie: Peter Mišík

Súvisiace trate

Súvisiace odkazy