Pomozte zachránit Výtopnu Zlíchov!

29.7.2017 8:00 Mixmouses

Pomozte zachránit Výtopnu Zlíchov!

Nedávno mi kolega ze spolku poslal mail, jehož přílohou byla dosti smutná věc, Petice za zachování budovy Pražsko-duchcovské dráhy - Výtopny Zlíchov. S velkým zájmem jsem si přečetl, co se chystá a věru příjemně mi z toho nebylo ...

 

 

 

 

Byla by velká škoda, kdyby oním zbouráním historických budov z roku 1873 došlo de facto k likvidaci spolku, který má velkou historii nejen co se parních jízd týče, ale za nímž je slušná řádka opravených železničních vozidel. Jde jak o osobní či nákladní vagony, ale hlavně o parní lokomotivy, ať už spolkové, nebo pro jiné provozovatele. Nesmím opomenout ani vozidla silniční, z nichž zmíním alespoň parní válec Mamut.


Parní válec Mamut (1.6.2016) © Mixmouses

Spolek Výtopna Zlíchov má tyto prostory pronajaté od Českých drah od roku 1998 a v případě zbourání budov by se ocitl doslova „na ulici“ i se všemi exponáty, obráběcími stroji a spoustou náhradních dílů na vozidla ... To je situace, do které by se určitě nikdo nechtěl dostat.


Spolek se podílel i na natáčení filmu „Lidice“ © archiv Výtopny Zlíchov

Podpořte prosím alespoň svým hlasem výše uvedenou petici. Podrobné informace o celé kauze naleznete na stránkách spolku Výtopna Zlíchov.

Fotografie některých exponátů a akcí, pořádaných spolkem, naleznete v přiložené galerii.


Atmosféra ve výtopně (14.6.2017) © Petr Marek

Odkazy:

  1. Výtopna Zlíchov a ZABABA s. r. o.
  2. Výtopna Zlíchov - Petice24.com

Úvodní snímek: Exponáty spolku (22.8.2016) © archiv Výtopny Zlíchov

Galéria

Súvisiace odkazy