Z vernisáže výstavy o histórii železnice v Seredi

18.11.2016 8:00 Marek L. Guspan

Z vernisáže výstavy o histórii železnice v Seredi

Mnohé akcie, ktoré sa konajú nielen v súvislosti so železnicou, sú tak „utajené“, že človek sa o nich dozvie až z televíznych správ alebo iných spravodajských zdrojov po tom, ako prebehnú. Našťastie udalosť, ktoré sa konala 15. novembra 2016 v Mestskom múzeu v Seredi do tejto kategórie nepatrí. Aj keď veľa nechýbalo, pretože som sa o nej dozvedel iba dva dni pred jej konaním z jedného regionálneho webu.

Ten nepravidelne sledujem najmä preto, že jeho autora poznám.

 

 

 

V ten deň som sa teda vybral z práce domov okľukou cez Trnavu, aby som necelé dve hodinky strávil v menovanom múzeu, kde sa konala vernisáž výstavy História prvej konskej a parnej železnice v Seredi 1846 – 1876 – 2016. Cesta príjemná nebola, pretože R 611 bol plný zadarmo cestujúcich študentov, takže som sa ďalej ako po vchodové dvere ani nesnažil dostať a cestu som prestál na predstavku vozňa. Nepríjemne prekvapenie ma čakalo v Trnave, kde na osobnom vlaku do Galanty bola nasadená klasická súprava s laminátkou. Bežne na týchto spojoch jazdia Jánošíci, tentoraz ale zrejme kvôli nejakej poruche tomu tak nebolo. Nemám nič proti klasikám, dokonca ich niekedy preferujem, ale keď nedodajú uhlie a vo vozni je chladnejšie ako za oknami, ... tak to radšej Jánošík.


Klasická súprava na Os 4569 v Seredi

No ale poďme už na výstavu! Jej autormi sú Mária Diková a Mgr. arch. Rastislav Petrovič. S inštaláciou a so zbieraním historických dokumentov a údajov pomáhali aj pracovníci Štátneho archívu v Bratislave a Šali, Západoslovenského múzea v Trnave, Maďarských štátnych dráh a Maďarského národného archívu v Budapešti, členovia Klubu priateľov železníc Trnavy a okolia a mnohí iní. Všetci sú vymenovaní na brožúrke, ktorá bola k výstave vydaná, a na webe múzea. Osobitne treba spomenúť pána Ing. Ladislava Szojku. Jeho knihy mnohí z vás poznajú a vedia, že je to studnica nevyčerpateľných informácii nielen o železniciach v Bratislave, ale aj v jej okolí.


Kultúrna vložka nesmie na vernisáži chýbať

Vernisáž otvorila vedúca Mestského múzea v Seredi pani Mária Diková a postupne sa so svojimi príhovormi pred návštevníkmi a pred kamerami regionálnych médií vystriedali aj ďalší pozvaní hostia. Prejavy trvali takmer hodinu, nudnými však určite neboli. O železnici sa dá hovoriť veľa a najmä ak sa k slovu dostanú ľudia, pre ktorých je železnica životom. Pán Szojka je toho perfektným príkladom. Ale aj menej zasvätení ľudia, ktorí sa venujú skúmaniu historických dokumentov, vedia pútavo porozprávať o svojich objavoch.


Hovorí pán Ladislav Szojka

Pre mnohých zúčastnených – napríklad aj pre mňa – ktorí sa doteraz železnicou v Seredi nezaoberali, boli asi najzaujímavejšími exponátmi historické fotografie železnice v Seredi a mapy, na ktorých je vidieť kadiaľ železnica v Seredi viedla. Konečná stanica konskej železnice bola vtedy situovaná mimo mesta, železnica však pokračovala ešte ďalej až ku korytu rieky Váh, kde bola prekládková stanica. Prekladal sa tam na vozne tovar, ktorý do Serede dopravili plte zo severu Slovenska. Dnes je trasa pôvodnej železnice zastavaná, nakoľko pri prestavbe konskej železnice na parnú bola vybudovaná nová železničná stanica a trasa železnice odklonená na juh smerom do Galanty.


Model vlaku konskej železnice

Súčasťou výstavy sú aj rôzne železničné predmety, ale aj poštové známky s tematikou železničnej dopravy a pošty. Pošta bola v počiatkoch pre železnicu do určitej miery vzorom v tom, že mala vypracované postupy ohľadom obratov, údržby, taríf a ďalších vecí súvisiacich s jej prevádzkou. Históriou pošty v tomto regióne sa zaoberá a filatelistický materiál na výstavu zapožičal známy galantský zberateľ Ing. Vladimír Mrva.


Filatelistická časť výstavy

Po takmer dvoch hodinách v príjemnom prostredí múzea a zdokumentovaní výstavy na pamäťovú kartu som sa vybral na vlak domov. Klasická súprava s laminátkou zatiaľ stihla urobiť svoj obeh do Trnavy, uhlie stále nedošlo, a tak ma zase na 15 minút čakalo chladné kupé. Výstava bude v priestoroch múzea inštalovaná až do konca mája 2017, takže je ešte dostatok času aby ste si ju mohli prísť pozrieť.


Hlavná miestnosť s vystavenými exponátmi

Odkazy:

  1. Mestské múzeum Sereď
  2. Sereď - Železničné objekty - Detail objektu - VLAKY.NET
  3. História prvej konskej (1846-2016) a parnej železnice (1876-2016) v Seredi - trnavadnes.com - regionálne noviny
  4. 170. výročie vzniku prvej konskej a parnej železnice v Seredi - SereďOnLine

Úvodná snímka: Železničná stanica Sereď na dobovej pohľadnici

Galéria

Súvisiace trate

  • ŽSR-133: Leopoldov - Galanta; Trnava - Sereď