České dráhy budou spolupracovat se Drahami slezskými

19.10.2015 8:00 Karel Furiš

České dráhy budou spolupracovat se Drahami slezskými

Na bohumínské radnici byla v pátek 16. října tohoto roku podepsána smlouva mezi národním dopravcem České republiky České dráhy, a.s. a polským dopravcem regionálním Koleje Śląskie Sp. z o.o. o zavedení nového přeshraničního vlakového spojení. Po letech se tak od 13. prosince opět rozjedou osobní vlaky přes hraniční přechody Český Těšín – Cieszyn a Bohumín – Chałupki.

 

 

 

 

Za naši stranu se slavnostního aktu zúčastnili představitelé Českých drah, náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje a starostové Bohumína a Českého Těšína, za stranu polskou vicemaršálek Slezského vojvodství, zástupci vedení Drah slezských a starostové dotčených měst. Přítomni byli i pozvaní novináři, mezi nimiž měl své zastoupení také internetový magazín VLAKY.NET, který dostal pozvánku následujícího znění, která současně objasňuje bližší okolnosti průběhu malé slavnosti:


Bohumínská radnice, místo konání slavnostního aktu © Karel Furiš

Dovolujeme si Vás jménem společnosti České dráhy a náměstka hejtmana Moravskoslezského kraje Daniela Havlíka pozvat na slavnostní podpis Smlouvy o spolupráci mezi Kolejemi Slezskými a společností České dráhy, které se uskuteční v pátek 16. října 2015 v 11:00 hodin na Městském úřadě Bohumín v zasedací místnosti starosty. Slavnostního podpisu smlouvy se zúčastní zástupci dopravců, Moravskoslezského kraje a starostové Bohumína a Českého Těšína.


Podpis smlouvy © Karel Furiš

České dráhy podpisem smlouvy s Kolejemi Slezskými stvrdí zahájení spolupráce na pravidelném regionálním příhraničním spojení od 13. prosince 2015. V případě vlakových spojení přes přechod Český Těšín - Cieszyn se jedná o obnovení provozu po 7 letech, na přechodu Bohumín - Chalupki pak po 4 letech. Přivítáme, pokud přijmete pozvání na slavnostní podpis Smlouvy o spolupráci.


Novináři v akci © Karel Furiš

Po krátkém úvodu a několika proslovech byla podepsána smlouva o příhraničním spojení obou slezských regionů. Obyvatele Moravskoslezského kraje a Slezského vojvodství opět spojí osobní vlaky, které před časem přestaly jezdit převážně pro nedostatek zájmu z polské strany, reprezentované tehdy polským národním dopravcem. Právě změna partnera umožňuje Českým drahám nápravu dlouhodobě kritizovaný stav železničního spojení obou částí Slezska.


Jednotky EN57 na koleje SŽDC už zajíždějí (Ústí n.O., 28.7.2012) © PhDr. Zbyněk Zlinský

Od 13.12.2015, kdy začíná platit nový grafikon vlakové dopravy, bude obnoven provoz mezi nimi takto: Čtyři páry vlaků v trase Bohumín – Chalupki – Racibórz / Rybnik / Katowice budou vedené polskou elektrickou jednotkou EN 57. Šest párů vlaků mezi Frýdkem-Místkem, Českým Těšínem a Cieszynem pojede v dvouhodinovém intervalu přibližně mezi 8. a 18. hodinou. České dráhy nasadí na dané spoje motorovou jednotku řady 814 Regionova (citace tiskového sdělení ČD).


Jízdní řád nových vlaků (kliknutí do náhledu otevře celý ve formátu PDF)

Ředitel Regionálního obchodního centra ČD v Ostravě Ing. Miroslav Klich informoval o tom že ve vlacích budou platit regionální jízdenky obou slezských regionů. Jednotné jízdné mezi pohraničními stanicemi by mělo činit 16,- Kč. Zdůraznil, že nejde o dohodu mezi PKP a ČD, jak tomu bylo v minulosti, a že spolupráce ČD s firmou Koleje Śląskie bude jistě přínosnější. Obě strany ujišťovaly že spojení bude fungovat a nebude přerušeno po pár dnech, jak tomu bylo v minulosti.


Ředitel ROC ČD v Ostravě Ing. Miroslav Klich © Karel Furiš

Zástupci obou regionů si slibují větší návštěvnost různých turistických míst. Dále bylo řečeno, že se polská strana bude snažit v budoucnu obnovit provoz na celé trati Bielsko-Biała Główna – Cieszyn (- Český Těšín) a podobný příznivý osud by měl potkat i další tratě. Zaznělo také to, že nové přeshraniční spojení mohou obyvatelé dotčené oblasti využít i k cestám po celé Evropě, jestliže v Českém Těšíně a Bohumíně jsou přípoje na mezinárodní vlaky.

Video ze slavnostního aktu © Karel Furiš

Galéria

Súvisiace odkazy