Moje cestování po pražských nádražích

17.4.2008 8:00 Jiří Řechka

Moje cestování po pražských nádražích

Vždy když dostanu neodbytnou chuť vyrazit do železničního světa a nemůžu odjet z Prahy, tak vyrážím po nádražích.V Praze jich máme dost a když je chci objet a ještě něco nafotit, což je to nejdůležitější, tak je to celodenní výlet.

 

 

 


Tentokrát jsem se rozhodl, že si ještě nafotím jak postupuje výstavba Nového spojení a také jsem si chtěl konečně nafotit prohlídkový vůz ř.894 ex M236.0, který stojí v depu Libeň a který jsem vždy při odjezdu z Prahy hl.n. a při návratu na hlavní nádraží viděl, ale nikdy se mě ho nepovedlo z různých důvodů nafotit.Poslední březnový pátek jsem odjel z domova na nádraží v Holešovicích, kde začíná tradičně moje focení.A protože jsem měl také naplánovanou návštěvu obchodu s modelovou železnicí, asi po hodině odjíždím do Modřan.

28.3.2008 - Praha-Holešovice:141 001-8 odváží svůj R614 © Jiří Řechka

Z obchodu jsem odjel na hlavní nádraží, kde jsem byl hlavně zvědav jak pokračuje přestavba nástupišť,podchodů a tratí.Po nafocení současného stavu se jdu podívat na výstavbu Nového spojení mezi Vítkovem a hlavním nádražím.Jdu se také podívat na Masarykovo nádraží a odtud zpět metrem na nádraží v Holešovicích.Když přijedu na nádraží v Holešovicích tak mě odjíždí vlak který vede Bobina 141 001.Odjíždí do Libně nebo na hlavní nádraží, nevím.Po několika minutách přijíždí městská linka Roztoky u Prahy - Praha-Libeň tak nasedám a odjíždím do Libně.

28.3.2008 - Praha hl.n.:854 031-2 CATka R944 © Jiří Řechka

Při přesunech mezi nádražími využívám vlaky které můžu používat v rámci PID na tramvajenku. A mám štěstí, je zde Bobina 141 001 která se zde připravuje na svůj výkon. Za půl hodiny odjíždí Regionova zpět směr Holešovice, tak toho opět využívám a odjíždím zpět do Holešovic kde si počkám na Bobinu, která bude odsud odjíždět na R do Chebu. A protože toho bylo pro tento den dost, odcházím na metro a jedu domů.

30.3.2008 - depo Praha-Libeň:498 022 Albatros příprava na výjezd © Jiří Řechka

V neděli se probouzím do krásného slunečního dne a rozhoduji se, že se pokusím konečně si vyfotit ten prohlídkový vůz.A nejen že se to podaří, ale objevuji, že se v depu Libeň připravuje na cestu Albatros 498 022 a tak mám další úlovek.Jdu si nafotit budované tratě Nového spojení,samozřejmě projíždějící vlaky. Je po poledni a tak se rozhoduji, že to stačí a odjíždím domů.Tím pro mne skončil výlet do světa železnice, přestože jsem zůstal v Praze.

Titulní snímek: CityElefant přijíždí 30.3.2008 na nádraží Praha-Libeň © Jiří Řechka

Galéria

Súvisiace odkazy