Den dětí v Kořenově

18.6.2006 9:00 Jakub Sýkora

Den dětí v Kořenově

Nadešel den s datem 2.6. 2006 a já měl v plánu dvě důležité věci. Splnit občanskou povinnost, tj. odvolit a pak druhou a to odjet do Tanvaldu s naší 310.017 a vším, co k ní patří. Kolem čtvrt na tři byl již můj volební lístek v urně a mohl jsem vyrazit do Výškovic k panu Sičovi, tvůrci modelů. Po příjezdu jsem zjistil, že již Maruška „sedí“ v kufru „Olcypa“ a tak jsme jen nasedli a vyrazili do Těrlicka pro zbytek výpravy.

Druhý den začal budíčkem v 7:30 a cestou k Lence a Jardovi na snídani, za kterou jsme jim velmi vděčni. Po snídani následoval přesun do Kořenova, kde jsme měli jezdit. Po dojezdu na místo probíhaly běžné úkony, jako na každé akci, tj. převlečení, vytyčení trasy, smontování kolejí a zatopení mašinky. Vše bylo hotovo zhruba s příjezdem zvláštního vlaku a tak se mohli cestující svézt. Spolu s námi vozila zájemce také drezína Tatra Vm 32003 a děti si zde rovněž mohly vyzkoušet připravené hry. Celý zvláštní vlak byl odstaven na kusé koleji hned vedle nás a tak jsme se s pořadateli domuvili, že při další pauze uskutečníme společné focení malé a velkých mašinek. Zájem cestujícího obecenstva o svezení byl velký a tak při pobytu zvláštního vlaku v Kořenově jsme se prakticky nezastavili. Vše fungovalo, jak mělo, takže nebyl problém všechny uspokojit. Při další pauze zvláštního vlaku se před odjezdem uskutečnilo očekávané fotografování, které mělo velký úspěch. Fotilo se do vycvakání závěrek.

 

Poté vlak odjel do Harrachova. Po jeho návratu zpět do Kořenova zavládl v této zajímavé stanici ještě naposled ruch a po odjezdu do Tanvaldu zůstalo nádraží už skoro opuštěné. Ještě odjela drezína a my jsme se začali balit. Bylo třeba vyčistit mašinku ( naposledy dobrat vodu, vyhrabat popelník, vybrat dýmnici ... ), rozložit koleje, vše naložit do vozíků a odjet zpět do Tanvaldu, kde na nás již všichni čekali. Po příjezdu do Tanvaldu jsme se seznámili s dalšími pořadateli a prohlédli jsme si vozidla a ozubnici. Nakonec jsme ještě poseděli u ohně a poté jsme již znaveni celým dnem padli do postelí. V neděli ráno jsme se ještě stavili k Lence a Jardovi na snídani, rozloučili jsme se a vyrazili zpět domů. V Příboře se naše výprava rozdělila na část, která jela do Ostravy a na část, která měla namířeno do Těrlicka.

 

Chci touto cestou poděkovat pořadatelům, kteří nás pozvali, za pěkně strávené chvíle. Pro všechny, kteří se o nás, našich lokomotivách, vozech a všem co k nám patří chtějí dozvědět víc připojuji link na stránky naší Sičovy Drobné Železnice http://sdz.wz.cz.

Galéria