Aktuality z Tatier

7.12.2004 16:46

Aktuality z Tatier

Vysoké Tatry - TEŽ jazdia len do zastávky Pod lesom i keď už od včera by sa elektrické jednotky mali dostať až do Starého Smokovca. Na trati so štyrmi zastávkami pendlujú dve jednotky. Pri víchrici bolo zničené celé trolejové vedenie od Veľkého Slavkova až po Štrbské Pleso a Tatranskú Lomnicu. Miestami nie je trolej vôbec.

Konzoly a izolátory sú rozbité a zohnuté. Momentálne sú odstránené z celej trate až po Vyšné Hágy stromy, pričom motorový rušeň došiel až za zastávku Tatranské Zruby. Vzdialenejšie úseky už pomáha prerezávať i vojsko. Na trati ktorá je mimo prevádzku stoja tri jednotky, ktoré tu uviazli. Jedna je v stanici Starý Smokovec – 425.951, ďalšia - 425.955 je priamo v zastávke Nová Polianka a tretia 425.959 zostala v stanici Štrbské Pleso. Najviac zničený je úsek Starý Smokovec - Vyšné Hágy, kde sa nebude jazdiť najdlhšiu dobu.

Náhradnú autobusovú dopravu zaisťujú súkromníci s ojazdenými, ale stále pohodlnými Karosami a s jedným Neoplánom. Najlepšia situácia je na Štrbskom Plese, kde to funguje v podstate (mimo TEŽ) normálne. Ako to vyzerá v Tatranskej Lomnici sme sa zatiaľ nedozvedeli, ale vlaky s normálnym rozchodom z Popradu do Lomnice jazdia normálne.

Na snímke je uviaznutá jednotka 425.955 v zastávke Nová Polianka.

-rp-, info: Jaroslav Wagner