Železničná spoločnosť, a. s. začala predávať autobusové lístky

2.12.2004 19:33Zdroj: ZSSK, a.s.

Železničná spoločnosť, a. s. začala predávať autobusové lístky

ZSSK - Železničná spoločnosť, a.s. na svojej internetovj stránke informuje o predaji autobusových cestovných lístkov vo svojich zákazníckych centrách (zatiaľ vo Zvolene a Humennom). Spoločný projekt ZSSK a SAD na predaj lístkov na vybrané medzištátne autobusové linky sa rozbehol 24. novembra 2004.

V súčasnosti sú v ponuke autobusové cestovné lístky napríklad do Prahy, Viedne, Štrasburgu, Paríža, Nice, Budapešti, Györu, Utrechtu, Bruselu, Londýna, Mníchova, Štutgartu, Frankfurtu, Dortmundu, Hamburgu, či do Osla a Štokholmu.

Zaujimavosťou je, že do nejednej z uvedených destinácií poskytuje ZSSK svoje vlakové spojenia, a do niektorých ďalších vlakové spojenia v spolupráci s inou železničnou spoločnosťou. Cestúci môžu napríklad pohodlne cestovať do Prahy vlakom EC 132 Slovenská strela z Bratislavy, ďalšími vlakmi kategorie EC a R z Bratislavy, ale aj vlakmi kategorie IC a R zo Žiliny, Popradu, Košíc, Humenného, či Zvolena. S využitím prípojných vlakov takmer z celého územia SR.

ZSSK už počas druhého GVD prevádzkuje priame vlakové spojenia Košíc, Žiliny a Bratislavy s Viedňou využitím vlakov kategorie IC. Navyše, s účinnosťou nového cestovného poriadku začnú IC vlaky na trase Košice - Bratislava zastavovať aj v staniciach Trenčín a Trnava. Bratislava je s Viedňou spojená aj ďalšími vlakmi nižšej kategorie, či už z Bratislavy hlavnej stanice alebo Petržalky. Od nového GVD, ktorý vstúpi do platnosti od 12.12.2004 bude mať priame vlakové spojenie s Viedňou aj Trnava, Nové Zámky či Nitra.

Ako ZSSK argumentovala pri predlžovaní trás IC vlakov z Košíc do Viedne, cestujúci ma odtiaľto priame vlakové spojenie do mnohých európskych metropol. Je preto veľmi zaujímavé sledovať stratégiu Železničnej spoločnosti, a.s. Predajom autobusových lístkov do európskych metropol si sama vytvára konkurenciu a podporuje neekologickú autobusovú dopravu. Spoločnosť sama ponúkne cestujúcemu pravdepodobne cenovo výhodnejšie autobusové spojenie aj napriek tomu, že vkladá nemalé úsilie a finančné prostriedky do zlepšenia železničných spojení s Európou.

Železničná spoločnosť ďalej informuje, že predaj autobusových cestovných lístkov plánuje rozšíriť aj do ďalších zákazníckych centier. O ponuke ZSSK sa viac dozviete na jej oficiálnej stránke. -mm-