Ak mešká vlak, vrátia Vám príplatok

30.11.2004 17:44

Ak mešká vlak, vrátia Vám príplatok

ZSSK, a.s. - Mnoho ľudí, ktorí cestujú vlakom InterCity, či už na trase Košice - Žilina - Viedeň alebo v opačnom smere sa v ostatnom čase sťažujú na meškanie vlaku. Niekedy ide len o desaťminútové meškanie, v tom horšom prípade aj o niekoľkohodinové.

Vlaky začali meškať už v máji, kedy začali výluky na koridorových tratiach Železníc Slovenskej republiky plus sa k tomu pridali pomalé cesty na tratiach a to predovšetkým na východnom Slovensku napríklad v úseku Markušovce trvá pomalá cesta už dva roky, takisto pomalá cesta, 50 km/h je v úseku trate Výdrnik - Spišská Nová Ves. A tak zo sto vlakov príde do cieľovej stanice na čas tak sedemdesiatsedem alebo v horšom prípade zo sto vlakov do cieľovej stanice príde včas vyše tridsať.

V súčasnosti ZSSK nevracia príplatok na InterCity vlaky, pretože takýto príplatok neexistuje, keďže tento rok platí deregulované cestovné. Od budúceho roku ruší systém deregulovaného cestovného a znovu zavádza príplatky na InterCity vlaky, teda ak vlak bude meškať, cestujúcim bude vrátený príplatok. -rp-