GVD 2005 [ARCHIV]
Od nového GVD nám pribudnú tri EC vlaky Bratislava-Praha vedené českými jednotkami 680 Pendolino.Približné odchody z Blavy o 5.40.,9.40.,15.40.,so zaujímavými názvami Slovenská strela.J.K.Tyl.
a Eugen Suchoň.Samozrejme tým príde k celkovej zmene na ramene
Štúrovo-Bratislava-Kúty,čo bude s ostatnými rýchlikmi?Je pravda,že R rastislav bude zrušený? v akej trase budú jazdiť ostatné Ex,R ?
V Košiciach, Žiline, Zvolene a Bratislave sa cestujúci v diskusii s predstaviteľmi ZSSK, vyšších územných celkov a Ministerstva dopravy, pôšt a telekomunikácií SR môžu dozvedieť všetko o novinkách pri cestovaní vlakom v rámci svojho regiónu i celého Slovenska.
Zástupcovia ZSSK predstavia novinky v cestovnom poriadku, ktorý bude platiť od 11. decembra 2005, a tiež nové produkty a služby ZSSK.
Kedy a kde budú diskusné fóra pre zákazníkov ZSSK?
V Bratislave bude diskusné fórum v utorok 29. novembra 2005 o 10.00 h na Trnavskej ulici 8/A (oproti zimnému štadiónu), v miestnosti č. 104.
V Žiline bude diskusné fórum vo štvrtok 1. decembra 2005 o 10.00 h vo vestibule železničnej stanice Žilina, v zasadačke Železníc SR.
Vo Zvolene bude diskusné fórum v pondelok 5. decembra 2005 o 10.00v zasadačke Obvodného úradu na Námestí SNP 35/48.
V Košiciach bude diskusné fórum v utorok 6. decembra 2005 o 10.00 h v sídle VÚC na Námestí Maratónu mieru, 2. poschodie, číslo 203.
S tym Zr vlakom KN - NZ - NR - PR suhlasim, ale asi by musel byt diesel, lebo elektrina je na velmi kratkom useku.
Tie lozkove vozne do Viedne asi chodia a objavuju sa aj v NZ napr. na vlakoch Os 4220, alebo vecer do Sturova, na vagonoch su papiere na smer WIEN
Nevieš prečo sa v uvedenom období menia aj časové polohy IC 404/13404 TATRAN a to len v úseku Košice - Leopoldov? Ak by to bolo v úseku Leopoldov - Bratislava, tak je to O.K. kvôli výluke. Ale prečo sa bude "pľantať" o 24 minút viac medzi Košicami a Leopoldovom?
Vlaky IC na trati Bratislava - Košice via Žilina a späť pôjdu pod inými číslami a v iných časových polohách od 15.5.2005 do 31.10.2005.
Viac info v spomínanej Prílohe...
Inak mne sa nezdá, že zvolenské rýchliky sú preplnené, sú ale len v piatok a opačne v nedeľu, ostatné dni oničom Tá 810/811 je jeden z najvyťaženejších rýchlikov, ale tie sú vyťažené hlavne cez víkendy. Ten Zr vlak BA - TT - ZM - ZV -BB by som ukončil v Brezne, ďalej veľa ľudí necestuje a nech sa vytvorí z Brezna prípoj do Margecian. Ale ten spoj zatiaľ len v piatok/nedeľu, na skúšku.
Inak neviem prečo musia všetky osobné vlaky z Brezna a Margecian končiť v Červ. Skale, mne by to nevadilo, ale minimálna nadväznosť prípojov, keď to už tak mať, tak nech niektroé motory končia v Telgárte, to je posledná dedina v kraji?
ten vlak BA-ZA-PO-VT-HE ako priamy spoj.....................zbytocne, no keby sa nezrusili Zr KE-PO-VT-HE tak by to bolo super., treba ich znovu zaviest. alebo sa Vam nechce presadat v Kysaku_
to bola parada ked som siel 5:45 IC a v Kysaku pripoj na ZR do VT.. no to sa to cestuje a nie ako teraz...
inak co nove sa bude chystat v GVD 2005/2006??? nejake zmeny mam co sa tyka ramena BA - PHA. J: Hasek nam daju ako EC... a nebude tym padom stat v Mauackaach.... a Vysehrad po roku zrusia.
Ja osobne by som zaviedol jeden par rychlikov na rameno Ba-Le-Luzianky-ZM-ZV-BR-MG-KE.... viete kolko ludi ide na horehronie v piatok?? a ako su plne R do ZV....
a potom jeden par EN na trat BA-ZA-PP-PO... taky piatkovy nocak
Inak minule som videl ER do viedne a mal stare lehatkove vozne, asi 4... to akoze ma byt nedostatok voznov 2 triedy?? a tak sa musia lehatkove vyuzivat aj na takuto prepravu_ medzinarodnu?
pro Slovensko ještě nemá "papíry"; Slovensko je ochotno uznat "papíry" německé (od jejich Amtu), ale ty samozřejmě nemá taky …
to si raději zajeďte do Břeclavi nebo Brna a doufejte, že TO pojede.