VITAJTE V NOVOM ROKU!

1.1.2022 8:00 Redakcia VLAKY.NET

VITAJTE V NOVOM ROKU!

Milí návštevníci stránky VLAKY.NET. Len pred pár hodinami sa nám v dátume objavila číslica 2022. Príchod nového roka pre väčšinu z nás znamená začiatok nového cyklu. Vždy keď niečo končí, niečo nové začína. Každý z nás prehodnocuje rok minulý, zaspomína si na príjemné, ale aj smutné chvíle, ktoré prežil a začne rozmýšľať o období, ktoré nás čaká, o nových plánoch a predsavzatiach. Do nového roku si zvykneme priať najmä zdravie, šťastie, úspechy a lepší život. Podávame si navzájom ruky na znak pokoja a veríme, že nový rok nám prinesie viac pozitívnych udalostí, ako tomu bolo v uplynulom roku.

Keď sme sa pred niekoľkými hodinami rozlúčili s rokom 2021, mnohí z nás sme si zrejme povzdychli, že je konečne za nami. Bol to už druhý rok v poradí, o ktorom by sme mohli povedať, že to bol najzvláštnejší rok, aký si pamätáme. Pandémia Covid-19 poznamenala a ovplyvnila nielen našu prácu a súkromie, ale aj naše koníčky. Pre viacerých to asi nebol veselý rok, stratili sme blízkych, známych, priateľov. Životné okolnosti mnohých z nás dotlačili k úprave priorít a k zmene nášho hodnotového rebríčka.

Slušnosť, ústretovosť, poctivosť a zodpovednosť akoby začínali prehrávať boj s hejtami, urážaním, osočovaním a dehonestovaním. V neobvykle veľkej miere sme svedkami toho, ako sa niekto v našom okolí dožaduje uznania, pasuje sa do polohy všeznalého a pritom sám podáva ľuďom kamene namiesto chleba.

Verme, že v nadchádzajúcom roku 2022 už uvidíme to povestné svetielko na konci tunela a naše životy, koníčky a správanie sa postupne navrátia do normálu. Že sa aj našim železniciam začne dariť, že si opäť budeme môcť vyberať z priehrštia mimoriadnych jázd a stretávať sa na tradičných železničných akciách. Že aj na stránke VLAKY.NET budú pribúdať vaše reportáže a postrehy z vašich železničných ciest a zo železničných udalostí. Že železniční harcovníci budú s porozumením predávať svoje skúsenosti nastupujúcej generácii a železničná omladina a železniční fanúšikovia budú s porozumením počúvať a nasávať nové skúsenosti. Pretože stránka VLAKY.NET je stránka pre fanúšikov železnice a o fanúšikoch železnice!

Chceme sa poďakovať všetkým, ktorí počas minulého roka prispievali na našu stránku aktualitami, reportážami, fotografiami či konštruktívnymi diskusnými príspevkami. Vďaka nim stránka VLAKY.NET priniesla radosť a poučenie svojím návštevníkom a uspokojenie z dobre vykonanej práce ich autorom.

Vážení priatelia, ďakujeme vám za doterajšiu priazeň a prajeme vám veľa šťastia a veľa úspechov v novom roku 2022. Po celý nasledujúci rok myslite pozitívne. Dávajte si na seba pozor, nevykláňajte sa, nevystupujte na kapotu, neodrážajte a ani nespúšťajte... a hlavne, nech vás železnica stále baví.


Nech vás výhybka prelomu rokov zavedie na tú správnu koľaj!

Redakcia VLAKY.NET