Co starého v hradeckém depu

13.3.2007 20:45 PhDr. Zbyněk Zlinský

Co starého v hradeckém depu

Minulou sobotu mne neodbytná potřeba vyzkoušet opravený fotoaparát přivedla opět po čase (vynuceném právě zmíněnou opravou) na královéhradecké hlavní nádraží a posléze jsem se vloudil i do areálu místního depa. Tedy vlastně provozního střediska DKV Česká Třebová (jestli se statut této organizační jednotky zase nezměnil). Počasí sice nestálo za mnoho, ale nakonec rozptýlené světlo mrholivého dne aspoň nebránilo pořídit něco snímků vozidel z jinak naprosto nemožných úhlů ve stísněných prostorách místního kolejiště.

 

 

Do hradeckého depa jsem vás už kdysi letmo zavedl, když jsem v reportážích ukazoval, co se zde objevilo zcela nového. Dnes to bude přesně naopak – zaměřím se na to, co zde zůstalo starého.

Navíc nemám nikterak v úmyslu široce se rozepisovat o svých zážitcích či komentovat nějaké děje, protože se v podstatě žádné nekonaly - pominu-li poněkud špinavé pátraní po inventárních číslech lokomotiv tabulek zbavených či pár slov prohozených s místními pracovníky. Jen vám chci obrazovou formou ukázat, co je zde momentálně odstaveno především na místním ”hřbitůvku” – popřípadě, co zde naopak už k vidění není, ale ještě před nedávným časem bylo. Takže dejme promluvit obrázkům a jejich popiskům. Snímky (nejen z oné soboty) jsou řazeny nikoliv chronologicky, ale podle pomyslné trasy možné skutečné prohlídky.

Galéria

Súvisiace odkazy