Prvá diskusia o spoľahlivej doprave bude vo Zvolene

5.6.2019 8:00 -mm-

Prvá diskusia o spoľahlivej doprave bude vo Zvolene

Problémy na železniciach a na cestách. To sú hlavné dôvody, prečo dopravný tím hnutia OĽANO viac ako rok pripravoval program SPOĽAHLIVÁ DOPRAVA. Hnutie chce na diskusiách najmä počúvať podnety od cestujúcich a železničiarov. Spoločne s nimi budú hovoriť o riešeniach v doprave.

„Obsahuje riešenia na zlepšenie údržby vlakov aj tratí, ale tiež plán výstavby a modernizácie ciest. Našim hlavným cieľom sú vlaky, ktoré jazdia načas a sú skoordinované s autobusovou dopravou. Iba tak dostaneme do verejnej dopravy viac cestujúcich,“ predstavuje v skratke SPOĽAHLIVÚ DOPRAVU tieňový minister dopravy za hnutie OĽANO - Ján Marosz.

Po tom, čo dopravný program ukázali médiám a verejnosti, vyrážajú s ním na cestu po Slovensku. „Považujeme za dôležité o týchto riešeniach diskutovať s cestujúcimi a najmä so železničiarmi. Vieme, že pomery nie sú dobré, máme riešenia, no musíme dostať aj spätnú väzbu. Reformy sa nemôžu robiť od stola, ale medzi ľuďmi, ktorí verejnú dopravu využívajú alebo v nej pracujú. Aj na základe ich podnetov budeme našu dopravnú politiku zdokonaľovať,“ vysvetľuje hlavný autor dopravného programu a expert hnutia OĽANO pre dopravu - Jiři Kubáček.

Z hľadiska najviac zanedbanej železničnej infraštruktúry považujú región stredného a južného Slovenska. Aj preto začínajú práve tam. Už vo štvrtok 6. júna privítajú prvých hostí vo Zvolene (Reštaurácia u Svätého Jakuba o 16:00 hod.). Pokračovať budú vo Fiľakove, Rimavskej Sobote a Nových Zámkoch. „Ak bude o diskusie záujem, nasledovať budú aj ďalšie mestá, ktoré trápia dopravné problémy,“ uzavrel Marosz.

Spoľahliivá doprava

Plán SPOĽAHLIVEJ DOPRAVY nájdete na: https://spolahlivadoprava.sk/

Úvodná ilustračná snímka: Hlavný ťah cestný a železničný (6.5.2008, Považská Teplá) © PhDr. Zbyněk Zlinský