Príplatok na rýchlik

1.6.2006 9:46 -po- Zdroj: ZSSK

Príplatok na rýchlik

ZSSK rušia príplatok v rýchlikoch z Bratislavy do N.Mesta n. Váhom a Prievidze. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK), a. s., rozhodla, že od 1. júna do 9. decembra 2006 budú cestujúci v rýchlikoch R 337, R 700 a R 704 v úseku Bratislava - Nové Mesto nad Váhom a v rýchliku R 723 z Bratislavy do Prievidze cestovať bez rýchlikového príplatku. TASR o tom informoval riaditeľ Odboru komunikácie ZSSK Miloš Čikovský.

"Tento krok si vyžiadala modernizácia V. európskeho koridoru medzi železničnými stanicami Bratislava - Rača a Nové Mesto nad Váhom, kde kvôli výlukovým prácam došlo k výraznému zníženiu priepustnosti trate a predĺženiu jazdných časov niektorých rýchlikov," vysvetlil Čikovský.
Najväčšie zmeny sa dotkli rýchlikov, ktoré v určitých úsekoch zastavujú ako osobné vlaky. Rýchlik R 337 zastavuje ako osobný vlak v úseku Piešťany - Trnava, R 700 v úseku Nové Mesto nad Váhom - Trnava, R 704 v úseku Nové Mesto nad Váhom - Bratislava hlavná stanica a R 723 zastavuje ako osobný vlak v úseku Bratislava hlavná stanica - Leopoldov.

Súvisiace trate