ŽSR hľadajú projektanta na modernizáciu trate Púchov-Žilina

27.12.2004 4:26

ŽSR hľadajú projektanta na modernizáciu trate Púchov-Žilina

Púchov - ŽSR vyhlásili verejnú súťaž na vypracovanie projektovej dokumentácie k modernizácii železničnej trate v úseku Púchov - Žilina pre rýchlosť 160 km/h. Potenciálni záujemcovia môžu svoje ponuky predkladať do 19. januára budúceho roka, pričom otváranie obálok s ponukami sa uskutoční o deň neskôr.

Rozhodujúcim kritériom vyhodnocovania ponúk bude najnižšia ponúknutá cena. Predmetom verejnej súťaže je dodanie projektovej dokumentácie pre územné rozhodnutie s vypracovaním stavebného zámeru, vrátane prieskumných prác a inžinierskej činnosti. Záujemca musí ďalej dodať projektovú dokumentáciu na stavebné povolenie, na realizáciu stavby, na súťažný návrh a zároveň musí zabezpečiť občasný autorský dozor.

ŽSR požadujú od uchádzačov zábezpeku vo výške 3 mil. Sk, ako aj preukázanie odbornej spôsobilosti. Uchádzač tiež musí preukázať plnenie zmlúv rovnakého alebo podobného predmetu obstarávania za roky 2001 až 2003, v rámci ktorých musí byť cena za vyprojektované dokumentácie v oblasti prestavby železničnej dopravnej cesty v minimálnom ročnom objeme 50 mil. Sk. Zároveň musí záujemca preukázať, že v spomínaných rokoch bol spracovateľom aspoň jednej dokumentácie pre územné rozhodnutie v hodnote minimálne 10 mil. Sk, aspoň dvoch dokumentácií na stavebné povolenie v minimálnej cene 30 mil. Sk pre každú z nich a aspoň jednej dvojjazyčnej dokumentácie na súťažný návrh spracovanej pre stavbu financovanú z fondov Európskej únie. Finančný obrat v rokoch 2001 až 2003 pritom musí mať uchádzač vo výške minimálne 60 mil. Sk ročne.

Samotná modernizácia by sa mala týkať koľají, elektrického vedenia, zabezpečovacej techniky, oznamovacích zariadení, ako aj niektorých železničných staníc a mala by sa mala začať v roku 2008. ŽSR plánujú podľa nej prijať na spomínaný projekt určité financie aj z Kohézneho fondu, pričom maximálna suma príspevku je na úrovni 85 %. -rp-